Pr. Ioan Emanuel Benchea, de la Biserica „Sf. Antonie cel Mare” din Sibiu, pe drumul veșniciei la doar 36 de ani…

Mitropolia Ardeaqlului a anunțat decesul Preotului Emanuel Benchea de la Biserica „Sf. Antonie cel Mare” din Sibiu, de pe strada Nicolae Iorga. Preotul avea doar 36 de ani.

„ Biserica „Sf. Antonie cel Mare” din Sibiu rămâne locul unde Pr. Ioan Emanuel Benchea, de numai 36 de ani, a slujit cu dragoste și dăruire. Plecarea dintre noi a tânărului preot a lăsat în urmă nu doar o comunitate ci și doi copii mici. Tânărul părinte a fost hirotonit și instalat ca preot paroh al Parohiei Hipodrom I de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pe 18 ianuarie 2016, în Duminica a 29-a după Rusalii. Provenind dintr-o familie de preoți de vocație, Părintele Emanuel  și-a încheiat studiile teologice în Alba Iulia, tatăl său fiind la rândul său preot la biserica „Sfânta Cuvioasa Paraschiva” din cartierul Ampoi II.

Sicriul cu trupul părintelui Emanuel urmează să fie dus miercuri, 4 ianuarie 2023, la Alba Iulia, locul de odihnă pământească și orașul din care familia sa este originară.

Bunul Dumnezeu, Păstorul și Arhiereul Cel veșnic să-i facă odihnă!

Dumnezeu să-l ierte!” au transmis reprezentanții Mitropoliei Ardealului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*