Prefectul cere deszăpezire și în cartierele Sibiului

Mașinile de deszăpezire doar se plimbă cu lamele ridicate prin cartierele Sibiului, susține prefectul Adela Muntean.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, astăzi, în ședință de lucru, la Instituția Prefectului – Județul Sibiu. După ce s-a asigurat că există stocuri de material antiderapant în bazele de deszăpezire din județ, prefectul Adela Muntean a punctat cele mai sensibile probleme cu care se confruntă cetățenii județului în acest episod de iarnă. Adresându-i-se viceprimarului municipiului Sibiu, Corina Bokor, prefectul a atras atenția asupra faptului că străzile din cartierele Sibiului nu au fost deszăpezite. “Înțeleg că au prioritate arterele principale și zona centrală, dar și cartierele aparțin de municipiul Sibiu. Sunt școli și grădinițe în aceste cartiere, precum și vârstnici și oameni bolnavi. Rugămintea mea este să îi monitorizați mai atent pe cei care sunt trimiși să acționeze în cartiere pentru că am fost sesizați de cetățeni că mașinile de deszăpezire doar se plimbă cu lamele ridicate, fără să acționeze corespunzător”, a subliniat Muntean, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii.

De asemenea, prefectul a atras atenția vicepreședintelui Consiliului Județean, Marcel Luca, asupra modului în care au intervenit pe drumurile județene utilajele societății Drumuri și Poduri SA, respectiv asupra faptului că multe drumuri județene nu ar fi fost deszăpezite corespunzător. Adela Muntean a solicitat intervenția cu celeritate a utilajelor pe drumurile județene, ținând cont de faptul că cele mai multe școli se află în mediul rural și pentru a asigura accesul ambulanțelor în caz de urgențe medicale.

În privința stațiunilor montane, nu au fost probleme. Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat că, pentru Bâlea, meteorologii au emis risc însemnat (3) de avalanșă. “Sâmbătă, este programată o competiție de schi la Bâlea, dar, în cazul în care riscul de avalanșă va crește, vom anunța de îndată conducerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a lua decizia de interzicere a desfășurării evenimentului”, a spus Adrian David.

Anticipând o afluență mare a turiștilor spre Păltiniș, în acest week-end, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Sibiu, colonel Cosmin Balcu, a solicitat prezența în zonă a echipajelor jandarmeriei montane, poliției rutiere, a salvamontiștilor și pompierilor voluntari. În acest context, prefectul Adela Muntean a cerut instituirea permanenței pentru echipajele Poliției Rutiere în ultimele trei zile ale săptămânii, pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*