Prefectul îi întâmpină pe românii din Covasna care mărșăluiesc pe jos până la Alba Iulia

Prefectul Adela Muntean îi va întâmpina, astăzi, la intrarea în județul Sibiu, pe cei 100 de români din Covasna porniți în Marșul Centenarului Marii Uniri.

Întâmpinarea va avea loc la ora 9,00, în comuna Laslea, la limita cu județul Mureș. Alături de prefectul Adela Muntean se vor afla primarul comunei Laslea, Ioan Onea, și reprezentanți ai comunității.

Adela MUNTEAN

O delegație de 100 de români a pornit, în 25 noiembrie, din comuna Vâlcele, județul Covasna, cu căruțele și pe jos, spre Alba Iulia. Traseul este cel străbătut de înaintașii noștri, în condițiile specifice anului 1918, pentru a participa la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. “Refacerea simbolică a traseului reprezintă un arc peste timp între cei care au făurit Unirea și cei care se bucură de ea astăzi, Marșul Centenarului Marii Uniri fiind, practic, un mod sublim și inedit de a cinsti memoria acestora”, subliniază organizatorii marșului.

Delegația se va afla pe teritoriul județului Sibiu până mâine, 29 noiembrie, când va trece în județul Alba părăsind comuna Micăsasa.

Marșul Centenarului Marii Uniri este un proiect inițiat de Instituția Prefectului – Județul Covasna și finanțat de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale. Proiectul se derulează prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*