Prefectul Mircea Crețu, mulțumit de activitatea APIA

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a făcut ieri o vizită de lucru la sediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul județean Sibiu. În urma vizitei, prefectul a constatat că activitatea instituției s-a adaptat reglementărilor impuse în context COVID-19, mai exact, campania de depunere a cererilor unice de plată se desfășoară în sistem online.

Pentru a sprijini fermierii din județ, APIA a pus la dispoziție un sistem de preluare a cererilor unice de plată, online. Termenul limită de depunere este 15 iunie a.c..

Din totalul de 13.729 cereri unice de plată, însumând o suprafață totală de 171.903,17 ha, s-au depus, până în prezent, un număr de 12.854 cereri cu o suprafață totală de 139.341,88 ha. În sectorul zootehnic dintr-un număr total de 4620 cereri s-au depus până acum un număr de 4074 cereri.

„Activitatea agricolă a fost și este una foarte apreciată în județul nostru. Este remarcabil modul în care conducerea instituției și întregul personal s-au adaptat noilor reglementări. Pe această cale doresc să fac un apel către primăriile din județ, să sprijine activitatea APIA de primire a cererilor unice de plată, prin eliberarea adeverințelor  pentru fermierii din județ, act obligatoriu pentru depunerea cererii de sprijin pe suprafață” transmite Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*