Prefectul Sibiului: Ploile revin și trebuie să fim pregătiți!

În municipiul Sibiu, albia Cibinului va fi curățată de crengi și copaci rupți în cursul zilei de mâine.

Membrii celulei de criză constituite în perioada 8-11 iulie 2018 la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au reunit, astăzi, la sediul ISU Sibiu. Împreună cu primari, viceprimari și reprezentanți ai localităților afectate de inundații, prefectul Adela Muntean și inspectorul-șef al ISU Sibiu, colonel Cosmin Balcu, au analizat modul în care s-a intervenit și s-a gestionat situația în județ.

Reprezentanții primăriilor din Ocna Sibiului, Săliște, Miercurea Sibiului, Șelimbăr, Avrig, Moșna, Valea Viilor, Arpașu de Jos, Copșa Mică, Cristian, Roșia, Nocrich, Apoldu de Jos, Tilișca și Orlat s-au declarat mulțumiți de „mobilizarea exemplară a Instituției Prefectului și ISU”, subliniind faptul că fără ajutorul celor două instituții nu ar fi făcut față situației, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii. Prefectul Adela Muntean le-a comunicat primarilor sumele aprobate de CJSU și înaintate Guvernului României pentru a fi alocate din Fondul de intervenție. „Banii vor veni și veți putea reface podețele și drumurile afectate, dar mare atenție la lucrările de curățare a albiilor, pe care le faceți acum, pentru că ploile revin și trebuie să fim pregătiți”, a subliniat prefectul Adela Muntean.

Balcu le-a reamintit că permanența la primării trebuie asigurată în mod real în perioadele de cod portocaliu și roșu. „Ar fi bine să fiți pregătiți, să vă faceți o minimă bază materială la primării: o motopompă, saci pentru nisip. ISU intervine la toate solicitările, însă, dacă sunt multe zone afectate concomitent, nu putem fi nici noi peste tot”, le-a recomandat șeful ISU.

În această perioadă, echipe ale Sistemului de Gospodărire a Apelor din Sibiu, Alba și Mureș acționează în mai multe localități din județ (Ocna Sibiului, Apoldu de Jos, Săliște) pentru curățarea albiilor. În municipiul Sibiu, albia Cibinului va fi curățată de crengi și copaci rupți în cursul zilei de mâine. “În această noapte, vom opri uzinarea apei din barajul de la Gura Râului și vom scădea debitul Cibinului cu 10 metri cubi/secundă, pentru a putea curăța albia. Acum, debitul este de 30 mc/s și ne este imposibil să intervenim”, a precizat Mircea Bârs, directorul SGA Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*