Premieră politică europeană la Sibiu

Anul European al patrimoniului cultural, ce a fost lansat oficial la Bucureşti aseară, trebuie „să fie al fiecăruia dintre cetăţenii Uniunii Europene”, a declarat şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

„Suntem într-un an în care atât la nivel european, dar cred că putem spune şi la nivel naţional, în multe din statele noastre membre a apărut o stare de confuzie. Lucruri de care eram siguri, valori de care eram siguri au început să fie puse sub semnul întrebării şi într-o astfel de atmosferă care mai este viciată şi de fenomenul ştirilor false este uşor să ne rătăcim”, a spus Angela Cristea, în cadrul evenimentului oficial de lansare. Ea a apreciat că „o ancoră este patrimoniul nostru comun”.

De asemenea, Angela Cristea a vorbit de Summit-ul post-Brexit ce va avea loc la Sibiu anul viitor. „Preşedintele Juncker a anunţat că prima dată când se vor întâlni în formula de 27 şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, acest lucru se va întâmpla în România, la Sibiu, anul viitor”, a amintit Angela Cristea.

Totodată, Cristea a amintit de scrisoarea pe care a trimis-o luna trecută preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, noului premier al României, Viorica Dăncilă. Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene a amintit că, în scrisoare, înaltul oficial a spus că „Uniunea Europeană nu ar fi completă fără România, aşa cum nici România nu ar fi completă fără ancora sistemului de valori europene, un sistem de valori la care România a contribuit şi contribuie. A contribuit cu mult înainte de aderare şi contribuie în continuare”, relatează Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*