Premiera“LaculLebedelor”sold-out cu o săptămânăînainte de premieră.

Teatrul de Balet Sibiu prezintămiercuri, 12 noiembrie 2014, de la ora 19:00,premieraspectacolului de baletclasic“LaculLebedelor”. Cu o săptămânăînainte de premierătoatebiletelepuseînvânzarepentruspectacolul“LaculLebedelor” au fostvândute. La cerereapublicului,Teatrul de Balet Sibiu va programaîn data de 6 decembrie 2014 o adouareprezentaţie a spectacolului“LaculLebedelor”, pentru a oferiînacestfelşansatuturoriubitorilorbaletuluiclasicsăvizionezeacestspectacol.

Lacul_Lebedelor_TBS (1)“LaculLebedelor”,cel mai îndrăgitspectacol de baletclasic
Dinrepertoriulinternaţional al spectacolelor de baletclasic, “LaculLebedelor” este unuldintrecele mai cunoscuteşiîndrăgitespectacole de cătreiubitoriidansului de pretutindeni. Muzicaspectacolului este compusă deP.I. Ceaikovski, iarcoregrafiaoriginală este realizată de Marius Petipa şi Lev Ivanov. Adaptareacoregrafică a spectacolului de la Sibiu este realizată de coregraful rus Andrei Litvinov, Aleisha Gardner fiindasistenta de coregrafie a maestruluicoregraf rus. Scenografiaspectacolului este realizată de scenografa Anastasia SpătarudinRepublica Moldova. Spectacolulîi va aduceînfaţapubliculuipe Ada Gonzalez (Spania) şi Mircea Munteanu (România) încalitate de solişti. Spectacolul“LaculLebedelor”aavutpremieramondială la data de 27 ianuarie 1895 la TeatrulMariinskydinSankt Petersburg, Rusia.

«Cele mai cunoscutetitluridinrepertoriulinternaţional al baletuluiclasic, “Romeo şiJulieta”, “Carmen”, “Don Quijote”, “Corsarul”, “Coppelia”, “Frumoasadinpădureaadormită”, “Raimonda”, “Giselle”, suntdejaînrepertoriul de spectacole al Teatrului de Balet Sibiu. Este o mare bucuriepentrunoisăcompletămrepertoriulpropriu de spectacolecuunul nu doardintrecele mai cunoscute dar şidintrecele mai îndrăgitespectacole de baletclasic. Faptulcăpremiera se va dansa cu casa închisă este o dovadăîn plus a aprecieriipubliculuipentruacestspectacolşitotodatăpentrumuncadepusă de Teatrul de Balet Sibiu în a prezentaspectacole de calitateşiînaltăţinutăscenică.»Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului nr. 1, de luni până joi în intervalul orar 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul 8:00 – 13:30 şi din secretariatul sălii de spectacol, Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, strada Emil Cioran, nr. 1A, intrarea B (vis a vis de Hotel Ramada / Cercul Militar), de luni până vineri, în intervalul orar 10:30 – 15:30.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*