Premiile Rotary Club Sibiu pe anul 2016

Rotary Club Sibiu a răsplătit pasiunea pentru ştiinţele exacte a trei elevi din Sibiu cu premii în bani și tabere internaționale.

Paul Drăgoiu, Radu Vințan și Sebastian Lupean sunt cei trei tineri care au fost premiați pentru rezultatele excelente pe care le-au obținut în anul școlar trecut. Elevii au participat la concursuri naționale și olimpiade, unde au obținut performanțe deosebite, reușind chiar și calificarea în lotul României pentru Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din India. În sala festivă a Bibliotecii ASTRA, în prezența profesorilor, părinților, membrilor Rotary, Rotaract și Interact, cei trei liceeni au fost recompensați pentru munca depusă și rezultatele obținute.

Cine sunt premianții

Claudiu Gavrea, președintele Clubului Rotary, le-a înmânat premiile. „Acest proiect de suflet a pornit din ideea de a aduce un plus valoare în învățământul sibian și din ideea de a recompensa acești tineri pe care societatea și școlile reușesc să îi scoată în față și să ne reprezinte cu brio. Noi ne dorim să promovăm cât mai mult astfel de tineri, care ne fac mândri prin rezultatele obținute la nivel național și internațional”, a explicat Gavrea. Premiul III a fost obținut de Sebastian Lupean, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Dintre reușitele lui amintim: mențiune la Olimpiada Națională de Chimie și la Olimpiada Interdisciplinară Știintele Pământului, mențiune la un concurs național de matematică. Radu Vințan, elev al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”, a obținut premiul II. Tânărul a obținut locul III la olimpiada națională de matematică, cu a treia medie din țară. Pe locul I s-a clasat Paul Drăgoiu, tot de la „Brukenthal”. Paul a avut calificări la trei olimpiade naționale – fizică, astronomie și astrofizică, dar și științele pământului. A obținut argintul la olimpiada națională de fizică, precum și la olimpiada națională de Astrofizică, este în lotul României și va participa, în decembrie, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. Elevul  a obținut premiul cel mare acordat de Clubul Rotary pentru excelență, în valoare de 10.000 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*