Premiu din partea Fundaţiei Japonia pentru FITS

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va primi, în luna octombrie, la Tokyo, Premiul Fundaţiei Japonia, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în prezenţa prinţului moştenitor al Japoniei, Naruhito, a anunțat Constantin Chiriac, directorul FITS şi al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu.

Constantin CHIRIAC | foto: Maria Ștefănescu

Constantin CHIRIAC | foto: Maria Ștefănescu

„Este cel mai mare premiu (cultural – n.red.) care există în Japonia, este premiul «Japonia» şi este pentru prima dată când cineva din România îl ia. Mai sunt doi din Europa care pe parcursul timpului l-au luat. Este un premiu extraordinar de important care va fi luat din mâna moştenitorului tronului imperial, iar a doua zi voi avea şansa să am o întâlnire cu împăratul şi cu toată Casa Imperială. Este un lucru excepţional, fără precedent“, a afirmat Chiriac, citat de Agerpres. El a amintit că în ultimii 20 de ani, festivalul de la Sibiu a adus în România nu mai puţin de 73 de companii de teatru din Japonia. Totodată, Constantin Chiriac a spus şi că, după 1990, prima trupă de teatru niponă care a venit în România, la Sibiu şi în alte şapte oraşe, a fost adusă prin Fundaţia Casa Prietenului, înfiinţată de el.

Momentul acordării acestui premiu se înscrie într-un turneu pe care TNRS îl va face în Japonia în această toamnă, în perioada 12-26 octombrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*