Tinerii dansatori avrigeni au participat pentru prima dată la festivalul “Dobroge, Mândră Grădină”

IMG-20150831-WA0001

Cei 21 de copii de la „Purtata Avrigului”, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, s-au comportat ca nişte dansatori profesionişti

Juniorii de la „Purtata Avrigului” s-au întors cu două premii de la Festivalul Internaţional de Folclor “Dobroge, Mândră Grădină”, desfăşurat în perioada 25-30 august în judeţul Constanţa.

Aflaţi pentru prima dată la acest festival, tinerii dansatori avrigeni şi-au adjudecat locul I la categoria „Formaţii de joc mixte” şi au fost recompensaţi de către organizatori şi cu o diplomă de excelenţă pentru prestaţiile lor din cele cinci zile de concurs.

Cinci reprezentații

Pe parcursul întregii săptămâni, cât s-au aflat în judeţul Constanţa, copiii din cadrul ansamblului de juniori a „Purtatei Avrigului” au susţinut cinci spectacole – câte una pe scenele unor hoteluri din Venus, Eforie Nord şi Albeşti, în prezența unui membru al juriului și ultima la Casa de Cultură din Mangalia, în cadrul concursului propriu-zis.

Succes şi aplauze

Tinerii din Avrig au evoluat, în cadrul concursului, în faţa unui juriu format din dirijori, coregrafi şi producători de emisiuni folclorice, iar la final au fost felicitaţi chiar de către I. Marinitis, preşedintele UNESCO Grecia. Însă mulţumirea cea mai mare pentru tinerii dansatori a reprezentat-o ropotele de aplauze şi aprecierile cu care au fost răsplătiţi de către public.

Recunoaştere

Cei 21 de copii de la „Purtata Avrigului”, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, au fost însoţiţi pe litoral de solista Otilia Bolohan, care a evoluat pe scenă alături de ei, dar şi de Costin Bădilă şi Marinela Oprenea, reprezentanţi ai Asociaţiei Culturale „Purtata Avrigului”, precum şi de părinţi. „Ansamblul s-a bucurat de un succes deosebit. Au fost apreciate atât costumul de Avrig, cât şi modul profesionist în care copiii au reuşit să prezinte coregrafia specifică oraşului nostru, obţinând de altfel şi un premiu I, în condiţiile în care la acest festival au participat 37 de ansambluri, atât din ţară, cât şi din Bulgaria şi Republica Moldova. Totodată, ne-a fost acordată şi această diplomă de excelenţă pe care o înmânez Consiliului Local Avrig, cu mulţumirile şi aprecierile specialiştilor în domeniu, pentru modul în care înţelegem să promovăm şi să sprijinim fenomenul folcloric la nivel de oraş”, a menționat Costin Bădilă, membru fondator al Asociaţiei Culturale „Purtata Avrigului”.

Marinela OPRENEA | fondator Asociaţia Culturală „Purtata Avrigului“

„Copiii au fost la superlativ. Publicul în faţa căruia au evoluat a fost încântat, au primit doar aplauze şi aprecieri. Şi pentru copii a fost o experienţă absolut nouă şi ined11952005_514019532095442_569003073423523044_nită, dearece a fost pentru prima data când au evoluat în faţa unui public atât de numeros şi niciodată nu au mai susţinut atâtea spectacole într-un interval atât de scurt de timp. Au fost zile când au susţinut şi câte două spectacole pe zi. În plus, mulţi dintre copii nu au văzut niciodată marea. Acum a fost prima dată pentru ei. Oricum, copiii s-au mobilizat exemplar pentru fiecare spectacol, s-au comportat ca nişte dansatori profesionişti, iar rezultatele s-au văzut.”

Margareta LUPU
eta@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*