Preotul Constantin Necula spune că statul român va da drumul la parteneriatele civile

Preotul Constantin Necula, fondator al Coaliției pentru Familie, spune că statul român va da drumul parteneriatelor civile, chiar dacă va avea loc referendumul pentru revizuirea Constituției, în sensul definirii familiei ca și uniunea dintre bărbat și femeie, nu dintre „soți”.

„E clar că vom pierde meciul cu statul român. Statul român va face, ca de obicei, jocul teribil de diplomatic cu interesul național. Și ei ne vor zice, facem referendumul, semnăm pentru referendum, dar dăm drumul la parteneriatele civile, un fel de trebuie să le dăm și lor ceva. Și o să spun că în spiritul democratic este ok, în spiritul moral, mă abțin”, a declarat ieri preotul Constantin Necula, în timpul unei dezbateri despre familie, inițiată de Uniunea Salvați România Sibiu.

Constantin Necula răspunde criticilor și afirmă că nu este fanatic, nici homofob, dar pentru el, ca și preot creștin ortodox, familia nu este negociabilă. „Nu sunt fanatic. (…) Am căutat să fiu mai aproape de Hristos, am căutat să fiu tot mai aproape de oameni. Familia tradițională nu este negociabilă cu niciun partid, cu nicio ideologie, cu nicio atitudine. (…) Eu nu o să admit niciodată că sunt homofob, dovadă stau sutele de proiecte pentru oameni care sunt încadrați, (…) în homosexualitate”, a adăugat Necula, citat de Agerpres.

În 2016, Coaliția pentru Familie, o inițiativă civică, a strâns trei milioane de semnături în sprijinul unei propuneri legislative de revizuire a Constituției României ce are ca scop definirea căsătoriei ca fiind o ”uniune între un bărbat și o femeie”.

La rândul său, deputatul sibian Dan Barna, purtător de cuvânt al Uniunii Salvați România (USR), nu consideră necesar un referendum privind modificarea definiției familiei în Constituție. „Referendumul acesta ce va arăta? Eu consider că acest referendum este de fapt un recensământ pentru pentru dezbinare, pentru că el nu face decât să ne numere câți din actuala societate adoptă asumat principiul libertăților civile și câți din actuala societate (…) optează pe varianta numită tradițională. Referendumul va avea probabil 25 la 75, 30 la 70 în favoarea familiei tradiționale. (…) E falsă soluția de a modifica acel cuvânt din Constituție. (…) Noi considerăm că această temă de modificare a Constituției este o temă falsă”, a declarat Barna, la aceeași dezbatere.

Purtătorul de cuvânt al USR crede că acest referendum nu rezolvă nimic. „A doua zi după ce va avea loc referendumul, (…) pentru nicio familie din România nu se va schimba cu nimic situația de fapt. (…) Este un referendum care nu rezolvă nimic, (…) cu rezultat așteptat, care nu schimbă nimic”, spune Dan Barna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*