Președintele CJ Sibiu: La Sibiu, Europa este mai prezentă poate decât în alte părți, fiindcă aici oamenii trăiesc, respectă și cultivă acele valori care au construit Uniunea

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei, că la Sibiu Europa este mai prezentă decât în alte părţi, ea amintind de Summitul UE care a avut loc aici în urmă cu un an, în 9 mai 2019.

Mesajul președintelui CJ Sibiu:

În acest an, de Ziua Europei, aniversăm 70 de ani de când Robert Schuman a rostit declarația care îi poartă numele și care este una dintre pietrele de temelie ale Uniunii Europene.

Unul dintre cele mai importante pasaje ale declarației lui Schuman este cel referitor la solidaritate. La fel de actual astăzi ca și atunci când se referea la reclădirea industriilor după război, cuvântul solidaritate este cel care scrie prezentul.

Europa și-a adus aminte din nou, fără voia sa, ce înseamnă ÎMPREUNĂ și cum gesturile asociate acestui cuvânt nu contribuie doar la progres și prosperitate, ci pot face diferența între viață și moarte.

Se spune că cel mai bun profesor este ultima greșeală. Sunt convinsa că Europa cu construcțiile sale au învățat lecțiile necesare protejării cetățenilor săi.

La Sibiu, Europa este mai prezentă poate decât în alte părți și nu doar pentru că aici, în urmă cu un an, s-au aflat toți liderii statelor membre, ci și fiindcă aici oamenii trăiesc, respectă și cultivă acele valori care au construit Uniunea.

Europa rămâne astăzi mai mult decât oricând parte a soluției și nu parte a problemei, iar 9 mai este despre ceea ne unește și nu despre ceea ce ne desparte.

Privesc Ziua Europei cu dragostea pe care, sunt convinsă, că fiecare sibian o poartă pentru valorile bătrânului continent.

Privesc Ziua Europei cu optimism!

La mulți ani, Europa!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*