Președintele Federației Comunităților Evreiești din România decorat de FDGR

Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania și Biserica Evanghelică C.A. din România i-au conferit ieri medalia Johannes Honterus lui Silviu Vexler, Președintele Federației Comunităților Evreiești din România.

Festivitatea a avut loc în Sala oglinzilor de la sediul FDGR din Sibiu, la ea participând printre alții E.S. Reuven Azar, ambasadorul statului Israel la București, E.S. dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București, prim-rabinul României, Raffael Shaffer și dr. Paul Jürgen Porr, președintele FDGR.

Medalia și diploma i-au fost înmânate laureatului de către episcopul Bisericii Evanghelice C.A., domnul Reinhart Guib, și domnul Martin Bottesch, președintele FDG Transilvania.

Laudatio pentru Silviu Vexler a fost rostit de deputatul FDGR Ovidiu Ganț. În cuvântarea sa, el a enumerat meritele colegului de grup parlamentar în elaborarea legilor care vin și în ajutorul minorității germane, cât și buna colaborare și înțelegere între cele două organizații pe care îi reprezintă și comunități din România. Silviu Vexler a ținut în cuvintele sale de mulțumire o pledoarie pentru normalitate, bunătate și onestitate.

Medalia Johannes Honterus este conferită an de an unor personalități cu merite deosebite în sprijinirea minorității germane din România sau cu realizări deosebite în cadrul acestei comunități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*