Președintele Iohannis își dorește ca inițiativa festivalului „Săptămâna Haferland” să fie preluată și în alte părți ale României

Prezent la Criț (județul Brașov), la festivalul Haferland, președintele Klaus Iohannis a spus celor prezenți la eveniment că își dorește ca această inițiativă privată să fie extinsă și în alte regiuni din țară, informează Mesagerul de Alba.

Președintele României crede că astfel de evenimente au potențialul de a descoperi sau redescopri zone extrem de frumoase ale țării și care, prin organizarea turismului cultural, ar putea fi revigorate din punct de vedere social și economic.

În vara anului 2012, omul de afaceri Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria și al Fundației Michael Schmidt, și Peter Maffay, fondatorul Fundației Tabaluga, au inițiat proiectul „Săptămâna Haferland″, un festival menit să promoveze cultura și tradițiile săsești. Intenția lor este însă de a promova atât cultura săsească, cât și turismul în zona cuprinsă între Rupea și Sighișoara, denumită „Țara Ovăzului” sau Haferland.

Dacă la prima ediție, festivalul a reunit câteva sute de participanți, majoritatea sași întorși pe meleagurile natale pe perioada verii, în următorul an numărul turiștilor a ajuns la aproximativ 1000, la ediția din 2015, la peste 1500, iar, la cea din 2016, recordul a fost de peste 4000 participanți .

Aflată la cea de-a cincea ediție, Săptâna Haferland aceasta 9 – 14 august 2017 și va include localitățile Rupea, Viscri, Saschiz, Roadeș, Criț, Bunești, Homorod, Archita, Cloașterf și Meșendorf, sub genericul „Descoperă gustul tradițiilor săsești”.

Citiți declarația președintelui Iohannis, pe mesageruldealba.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*