Prima campanie de informare pe tema alăptării în Sibiu

Asociația Sprijin pentru Mame organizează, în perioada 1-7 august, pentru prima data în Sibiu, o campanie de informare cu privire la alăptare, cu scopul de a creștere și a consolida comunitatea de mame care alăptează în județul Sibiu, de a crește nivelul de trai al familiilor acestor mame și de a informa publicul larg cu privire la alăptare.

Perioada aleasă pentru desfășurare coincide cu Săptămâna Mondială a Alăptării.

Denumită „Susținem alăptarea, împreună”, campania se adresează în mod direct femeilor gravide, celor care au născut recent, mamelor care alăpteaza deja și întâmpină probleme, membrelor comunității mamelor din Sibiu, dar și tuturor persoanelor care intră în contact cu aceste femei, respectiv partenerul de viață, membrii familiei, personalul medical, farmaciști etc.
„Campania de comunicare este mai mult decât necesară în contextul în care informații greșite și învechite mai sunt încă distribuite chiar de către personalul medical, mituri despre alăptare încă se mai prefigurează în multe familii în care vin pe lume bebelușii, mamele sunt asaltate online cu știri false, iar uneori, lipsa de timp și stresul cotidian împiedică familiile să afle noutăți și informații corecte în acest domeniu. Acțiunile campaniei răspund la nevoia de informații corecte și la necesitatea existenței unei comunități în jurul acestui subiect care să ofere suport moral și social mamelor care alăptează”, spune Corina David, președintele Asociației Sprijin pentru Mame și inițiatorul proiectului.

Acțiunile programate să aibă loc în cadrul campaniei sunt:
– vineri, 4 august, vizionarea documentarului ,,Îndrăznesc să alăptez! Pași spre conștientizare”, regizat de Irina Thiery și produs de Lion Mentor Association, primul film documentar românesc despre alăptare. Proiecția are loc în subterana Librăriei Humanitas cu începere de la ora 18.00. Intrarea va fi liberă.
– sâmbătă, 5 august, între orele 10.00 și 13.00 are loc conferința „Susținem alăptarea, împreună!” susținută de Roxana Duduș, consultant acreditat La Leche League România, la Hotel Continental Forum, sala Paris Eiffel. Intrarea va fi liberă, iar la sfârșitul conferinței se va organiza o tombolă cu premii oferite de sponsorii evenimentului.
– duminică, 6 august, începând cu ora 17.00, este programat un marș pașnic de conștientizare a beneficiilor alăptării, pe traseul Librăria Erasmus – Parcul Astra – pietonala Bălcescu. Punctul de întâlnire va fi curtea librăriei Erasmus din Sibiu, unde toți participanții la marș vor primi stegulețe cu mesaje legate de alăptare și broșurile campaniei care vor fi împărțite trecătorilor. Apoi, tot grupul va pleca în plimbare prin Parcul Astra și pe Bd. Nicolae Bălcescu, până la piațeta din fața clădirii Telefoanelor.
– în zilele de 1, 2, 3, 4, 7 august, între orele 10.30 – 13.00, în incinta Color Café se vor organiza întâlniri de grup pentru sprijinirea alăptării, în cadrul cărora mamele și femeile însărcinate participante vor afla informații despre alăptare și răspunsuri punctuale la întrebări sau soluții la problemele cu care se confruntă. Intrarea va fi liberă, iar consultațiile oferite vor fi gratuite.
„În Sibiu s-a format deja o comunitate a mamelor care alăptează și care se ajută între ele cu sfaturi, recomandări, rezolvări ale unor probleme dar care oferă și suport moral și social altor mame care au nevoie de acest lucru. Asociația Srijin pentru Mame a contribuit la formarea acestei comunități și întreține în continuare, în mod voluntar, dezvoltarea ei prin administrarea grupului online Sprijin pentru alăptare Sibiu (pe Facebook) și prin organizarea periodică a unor întâlniri între membrele comunității, pe teme legate de alăptare, creșterea și educarea copiilor, sănătate sau nutriție”, mai spune Corina David.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*