Primăria a obținut finanțare pentru construcția unei noi creșe în cartierul Ștrand

Primarul Astrid Fodor și directorul Agenției Regionale de Dezvoltare Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru construcția unei creșe în cartierul Ștrand, pe strada Hațegului.

“În cartierul Ștrand am construit în 2017 o grădiniță nouă cu 150 de locuri, iar școala 1 va intra în reabilitare pentru eficientizarea energetică, contractul de execuție a lucrărilor fiind aproape de semnare. Prin construcția acestei noi creșe vom asigura încă 105 locuri pentru copii cu vârste între 0 și 3 ani. Astfel, pe strada Hațegului se crează un complex educațional pus la punct, modern și funcțional”, a explicat Fodor.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”. Valoarea totală a proiectului este de 4.062.580 lei, din care 370.000 de lei reprezintă contribuția proprie a municipiului Sibiu.

Noua construcție va fi edificată pe terenul liber de lângă școala nr. 1 de pe strada Hațegului, având acces de pe strada Sălajului. Clădirea va avea parter și etaj și va oferi spațiu în suprafață de peste 1600 de metri pătrați pe cele două nivele.

Se vor amenaja 7 săli de clasă cu încălzire în pardoseală, grupuri sanitare și spații de depozitare pentru fiecare grupă, o sală multifuncțională, o bucătărie utiliată, vestiare pentru personal, un cabinet medical, o spălătorie, precum și spații administrative. Acoperișul clădirii va fi construit sub forma unei terase înierbate. Proiectul prevede și instalarea unui sistem de monitorizare video și a unui sistem antiefracție. În curtea creșei vor fi amenajate un loc de joacă și spații verzi.

Proiectul tehnic pentru această investiție a fost deja realizat, astfel că următorul pas în acest proiect este contractarea execuției lucrărilor propriu-zise, după verificarea proiectului tehnic de către ADR Centru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*