Primăria acuzată de abuz în cazul TURSIB

Președintele PNL Sibiu, consilierul Local Adrian Bibu acuză de abuz Primăria Sibiu în cazul Consiliului de Administrație de la Tursib.

Potrivit declarațiilor lui Adrian Bibu, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din luna octombrie, a fost introdus de către Primarul Astrid Fodor un proiect de hotărâre prin care se prelungea mandatul actualului Consiliu de Administrație al TURSIB. Din cauza opoziției consilierilor locali ai USR și PNL față de proiectul de hotărâre, acesta a fost retras de pe ordinea de zi de către Astrid Fodor.

Adrian Bibu spune că reprezentanții PNL și USR în Consiliul Local sunt de acord cu organizarea unui concurs pentru Consiliul de Administrație al TURSIB. În acest sens au depus atât la sediul Primăriei cât și la TURSIB documentația necesară pentru constituirea comisiei de evaluare a dosarelor candidaților pentru Consiliul de Administrație al societății de transport în comun.

Adrian Bibu afirmă că din partea Primăriei li s-a transmis că în urma unor modificări făcute, peste noapte practic, la Registrul Comerțului, Consiliul Local Sibiu nu mai reprezintă Adunarea generală a Acționarilor de la TURSIB, ci Primăria, deci Primarul.

Președintele PNL Sibiu spune că a discutat cu juriștii și că trecerea practic a TURSIB din subordinea Consiliului Local în cea a Primăriei este nu doar ilegală ci și imorală.

„Ca  răspuns la demersul PNL și USR de a organiza noi selecții pentru Consiliul de Administrație al TURSIB (în locul prelungirii mandatelor așa cum se dorea) ne-a fost comunicat că, în urma unor modificări operate la Registrul Comerțului, Consiliul Local nu mai reprezintă Adunarea Generală a Acționarilor Tursib, ci Primăria, deci, primarul. Ni se comunică  argumente legale asupra cărora nu am să mă pronunț încă” a declarat Adrian Bibu.

El a spus pentru Mesagerul de Sibiu că reprezentanții PNL în Consiliul Local vor depune o adresă oficială prin care își exprimă punctul de vedere, și consideră acțiunea Primăriei, respectiv a Primarului Astrid Fodor drept un abuz și o încălcare a legii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*