Primăria Axente Sever face apel la economisirea apei potabile

În contextul creșterii consumului populației, pe fondul perioadei caniculare, secetoase și folosirii unor cantităti semnificative de apă în activități agricole și de grădinărit de către unii locuitori ai comunei, reţeaua de apă este suprasolicitată şi există probleme cu alimentarea cu apă.

„Primăria comunei Axente Sever face un apel către locuitori, să utilizeze apa din reţea, cu maximă responsabilitate, 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭 î𝐧 𝐬𝐜𝐨𝐩 𝐜𝐚𝐬𝐧𝐢𝐜, 𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐞𝐫, evitând folosirea apei pentru scopuri agricole și de grădinărit. Pentru aceste activități recomandăm utilizarea pe cât posibil a apei din surse proprii (fântâni, puțuri etc.).

Precizăm ca legislatia în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești.

Potrivit prevederilor art.4 din Legea nr.241/2006, (1) Apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației, ale instituțiilor publice, ale operatorilor economici și, după caz, pentru combaterea și stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale. (4) Utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele menționate la alin. (1) este permisă numai în măsura în care există disponibilități față de necesarul de apă potabilă al localităților, stabilit potrivit prescripțiilor tehnice în vigoare.

Având în vedere că se anunţă temperaturi ridicate şi vreme caniculară în perioada următoare, angajaţii Primăriei vor efectua controale în teren şi vor sancţiona persoanele care nu consumă apa din reţeaua publică într-o manieră responsabilă.

Folosirea rațională a resurselor de apă este o responsabilitate comună! Vă mulţumim pentru înţelegere!” au transmis reprezentanții Primăriei Axente Sever.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*