Primăria cumpără 2.000 de indicatoare noi de la firma care a instalat semaforul pe Calea Cisnădiei

Municipalitatea achiziționează noi indicatoare cu denumirea străzilor, pe care va cheltui peste 200.000 de lei.

Primăria Sibiu a semnat un contract de achiziție pentru furnizarea de indicatoare de orientare cu denumirea străzilor. „Achiziția a fost necesară pe de o parte datorită extinderii orașului prin crearea de noi zone construite, dar și din cauza faptului că anumite indicatoare cu denumirea străzilor sunt degradate și necesită înlocuire”, informează instituția, într-un comunicat de presă.

Contractul a fost semnat în urma unei proceduri de achiziție cu firma SC Aeroklima SRL Neamț, la o valoare de 230.000 de lei. Furnizorul va livra Primăriei Sibiu 500 de indicatoare cu față dublă și 1.500 de indicatoare cu o singură față. Acestea vor fi fabricate din tablă de aluminiu pe care se va utiliza vopsea cu protecție UV pentru a fi rezistente la acțiunea soarelui. Aspectul indicatoarelor va fi confom cu standardele în vigoare. Pentru instalare, în baza aceluiași contract, vor fi achiziționați 250 de stâlpi și 500 de sisteme de prindere. Montarea indicatoarelor se va face etapizat, pe zone și cartiere, acolo unde este necesar, au mai adăugat reprezentanții Primăriei.

Înființată în 2003, SC Aeroklima SRL are sediul în localitatea Dobreni, județul Neamț. Recent, firma a mai avut lucrări de semnalizare rutieră și confecții metalice în mai multe județe din zona Moldovei, dar și în Mureș, Timiș și Dolj. În decembrie, anul trecut, a realizat prima intersecție semaforizată din municipiul Blaj.

În aprilie 2017, Aeroklima s-a ocupat de semaforizarea intersecției Calea Cisnădiei – Siretului, o măsură luată de municipalitate pentru a fluidiza traficul spre și dinspre Cartierul Arhitecților.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*