Primăria Șelimbăr, în topul celor mai bogate primării la nivelul județelor

Potrvit publicației electronice analizeeconomice.ro, cea mai bogată comună din România este Chiajna din județul Ilfov, după veniturile obținute la buget în anul 2021. Veniturile totale la bugetul primăriei acestei comune au fost de 88,15 milioane lei.

Pe locul doi se situează comuna Florești din județul Cluj, potrivit sursei citate, cu venituri totale de 79,15 milioane de lei încasate pe parcursul anului trecut, în creștere față de anul 2020 când au înregistrat valoarea de 72,71 mil. lei.

Podiumul celor mai bogate comune din 2021 e completat de comuna Miroslava din județul Iași, cu venituri totale la bugetul primăriei de 68,90 milioane lei, de asemenea în creștere față de anul anterior (49,19 mil. lei).

Pe locul patru în topul primăriilor după veniturile din 2021 se află Primăria Sânmartin din județul Bihor (59,21 mil. lei), iar pe locul cinci se află Primăria Dumbrăveni din județul Suceava (56,66 mil. lei – vezi tabelul din imagine).

În top 10 cele mai bogate primării rurale se mai găsesc și primăriile comunelor Brănesti  din județul Ilfov (54,73 mil. lei), Giroc (54,40 mil. lei) și Dumbrăvița (51,58 mil. lei) din județul Timiș, Dragomirești (49,35 mil. lei) din Ilfov și Ghiroda din Timiș (48,24 mil. lei).

Aceeași publicație a realizat și un top a celor mai bogate primării la nivelul județelor în anul 2020. Aici, pe locul opt regăsim și comuna Șelimbăr din județul Sibiu, cu venituri de 36, 97 mil. lei.

Practic, Primăria Șelimbăr este cea mai bogată din județul Sibiu, raportat la veniturile încasate la bugetul local.

Acest clasament este condus tot de comuna Chiajna din Ilfov, și de Florești din Cluj.

Comuna Șelimbăr a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare economică rapidă și de amploare, atât prin dezvoltarea zonelor comerciale de retail cât și prin dezvoltarea imobiliară pe o arie foarte mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*