Primăria Sibiu a început plantările de toamnă | FOTO

Primăria Sibiu a pregătit pentru acțiunea de plantare din această toamnă 240 de arbori ornamentali (arțar, prun ornamental, ulm, catalpa, tei, mesteacăn, glădiță, măr ornamental, salcâm), 1.540 de arbuști ornamentali (dintre care Spireea, Deutzia, Weigella, Aronia, Chaenomeles, Hibiscus, Berberis) și aproximativ 10.000 de butași de gard viu.

De asemenea, o suprafață de aproximativ 6.000 metri pătrați va fi gazonată.

Până în prezent s-au plantat arbori în următoarele zone:

  • în zonele verzi din cartierul Dioda s-au plantat 220 arbuști ornamentali de diferite specii, 12 arbori ornamentali (arțari roșii, catalpa, arini, tei, glădiță) și s-a gazonat o suprafață de 700 mp
  • în zona verde din cartierul Reșița II s-au plantat un număr de 50 de arbuști ornamentali de diferite specii și 11 arbori ornamentali (tei și platan). De asemenea, s-a gazonat o suprafață de aproximativ 2.000 mp
  • pe strada Principatele Unite, reabilitată anul acesta, s-au plantat 20 de arbuști ornamentali și 14 arbori din speciile tei și gingko biloba

Acțiunea este în curs în prezent în cartierul Hipodrom:

  • pe strada Mirăslău au fost plantați 80 de arbori sau arbuști ornamentali din diferite specii și s-a gazonat o suprafață de aproximativ 600 mp.
  • pe strada Gorăslău s-au plantat un 22 de arbori sau arbuști ornamentali de diferite specii și s-a gazonat o suprafață de aproximativ 500 mp, dar plantările vor continua și în perioada următoare.
  • pe Aleea Turnu Roșu s-au plantat până acum 30 arbuști ornamentali din diferite specii, lucrările fiind în curs

Aleea Haiducului, Aleea Biruinței și Aleea Frații Buzești sunt următoarele zone în care se vor planta arbori și arbuști în această toamnă. Plantările vor continua în locurile de joacă nou create de pe străzile Aleea Pajiștei și Aleea Picasso, dar și pe străzile proaspăt modernizate și în celelalte parcuri și zone verzi din oraș.

De asemenea, serviciul de resort al Primăriei înlocuiește în această perioadă plantele anuale cu cele bienale în sensurile giratorii și în spațiile verzi, pentru aceasta fiind pregătiți 60.000 de bulbi de lalele, 50.000 panseluțe și aproximativ 2.000 plante perene.

One Comment

  1. Lidia Herman says:

    pe str. Miraslau , portiunea cu case nu s-au plantat copaci

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*