Primăria Sibiu alocă bani pentru dotarea unităților de învățământ cu echipamente electronice

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din luna septembrie, primarul Astrid Fodor propune spre aprobare o nouă rectificare bugetară prin care se alocă fonduri suplimentare pentru achiziția de echipamente electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în unitățile de învățământ preuniversitar, precum laptopuri, camere web de tip conferință și alte dispozitive electronice.

“La începutul acestei luni am alocat 16,9 milioane lei pentru dotarea unităților de învățământ cu materiale de protecție și dezinfectanți, precum și pentru achiziționarea de tablete care să fie distribuite elevilor. Acum vom aloca încă 4 milioane de lei pentru achiziția de laptop-uri și echipamente electronice pentru desfășurarea orelor online. Aceste sume sperăm să le recuperăm din fonduri nerambursabile europene. Ministerul Fondurilor Europene a publicat pentru consultare ghidul de finanțare pentru Acțiunea 2.3.3 – „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură”,  în cadrul căreia va putea fi finanțată dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu astfel de echipamente. Vom depune un proiect în acest sens”, a anunțat Fodor.

Proiectele se vor depune după deschiderea de către minister a apelului, estimată pentru data de 15 octombrie 2020. Până atunci însă, alocarea fondurilor din bugetul local va permite Primăriei să demareze achiziția de echipamente și să le pună la dispoziția unităților de învățământ cât mai curând posibil.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*