Primăria Sibiu anunță că au început plantările de toamnă

După ce în ultima perioadă sibienii au asistat revoltați la tăierea copacilor și reducerea spațiilor verzi din cartierele unde Primăria municipiului Sibiu a început lucrările de modernizare, administrația locală vine și cu o veste bună: au început plantările de toamnă. Primăria Sibiu, prin Serviciul Parcuri și Zone Verzi, a început plantările de toamnă, fiind vizate atât zonele verzi din cartiere, cât și sensurile giratorii și aliniamentele stradale.

Conform reprezentanților Primăriei Sibiu, echipele Serviciului Parcuri și Zone Verzi vor planta în acest săptămâni 150 de arbori ornamentali (arțari, cireși japonezi, catalpa, tei, frasini, salcâmi, etc), peste 300 de arbuști ornamentali, 22.000 de bulbi de lalele și narcise, 2.000 de crizanteme, 5.000 de pansele și alte 500 de plante perene.

“Putem realiza plantările fie toamna, fie primăvara, când vegetația este în repaos. Pentru această toamnă, avem pregătiți și vor fi plantați în oraș aproximativ 500 de arbori și arbuști ornamentali și 30.000 de plante și flori, inclusiv în cartierele în care s-au efectuat modernizări, cum ar fi cartierul Ștrand, spre exemplu. Activitatea este în curs.”, a dclarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Astfel, reprezentanții Primăriei spun că lucrările au început pe strada Negoi, în cartierul Valea Aurie, pe b-dul Victoriei, în fața magazinului Dumbrava și în zona Agenției Tursib de pe Calea Dumbrăvii unde a fost amenajat un spațiu verde cu gazon, arbori și arbuști. De asemenea, lucrările sunt în desfășurare în cartierul Ștrand unde vor fi plantați în jur de 100 de arbori.

Plantările vor continua în cartierul Valea Aurie, pe aliniamentele stradale de pe str. Lungă, str. Semaforului, str. Negoi, str. Gheorghe Dima, pe b-dul Victoriei, în sensurile giratorii, în parcurile Tineretului și Astra, precum și în cel din fața magazinului Dumbrava. În Piața Mare și Piața Mică se amenajează în această perioadă jardinierele.

Pe lângă plantări mai au loc și acțiuni de toaletare de arbori și arbuști, de însămânțare și de tuns de gazon și de pregătire a trandafirilor pentru sezonul rece.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*