Primăria Sibiu, după presupusul atac informatic: site-ul este sigur, datele contribuabililor sunt în siguranță

Primăria Sibiu a calificat drept incorecte și iresponsabile afirmațiile președintelui USR Sibiu, Raluca Amariei, pe tema securității site-ului municipalității.

Reprezentanții Primăriei spun că, după o verificare amănunțită, s-a ajuns la concluzia că site-ul www.sibiu.ro nu a fost spart, nu s-au pierdut date, nu s-au furat date și nu au fost modificate date.

„Site-ul a funcționat și funcționează în parametrii optimi. În ceea ce privește securitatea datelor:
1. Informațiile de pe site-ul www.sibiu.ro sunt PUBLICE (informații și anunțuri publice, comunicate, date de contact), site-ul neconținând date cu caracter personal. Cu toate acestea și server-ul care găzduiește site-ul este securizat și are firewall activat.
2. Informațiile cu caracter personal ale contribuabililor utilizate pentru evidența taxelor și impozitelor locale sunt stocate complet separat față de www.sibiu.ro, pe servere securizate, cu certificat SSL valid și firewall activat.
3. Imaginea făcută publică de dna Amariei este o pagină datând din 2008, din cadrul vechiului site al Primăriei Sibiu, care nu mai este utilizat în prezent, fiind dezafectat. Imaginea NU ARE LEGĂTURĂ cu site-ul actual”, se arată într-un comunicat al biroului de presă din cadrul Primăriei Sibiu.

Captura de ecran postată de Raluca Amariei pe Facebook

Totodată, reprezentanții municipalității sugerează că o vor acționa în instanță pe Raluca Amariei, după ce aceasta a scris pe Facebook că site-ul oficial al Primăriei a fost spart. „Primăria Sibiu a investit constant și în fiecare an în rețeaua IT proprie, atât în componente hardware, cât și software și în special în sisteme de protecție a datelor, deoarece cunoaștem și nu minimalizăm riscurile de securitate la care suntem expuși. Și în bugetul acestui an sunt alocate sume pentru actualizarea sistemelor de securitate, pentru un audit de securitate IT etc. Asigurăm sibienii că suntem conștienți de importanța gestionării cu responsabilitate a datelor cu caracter personal și am luat și vom lua în continuare măsurile necesare pentru protecția acestora. Dat fiind faptul că doamna Amariei continuă cu aceste afirmații, chiar și după ce Primăria Sibiu a emis un comunicat prin care a arătat că nu există motive de îngrijorare, ne vedem nevoiți să analizăm posibilitățile legale pentru ca doamna Raluca Amariei să răspundă pentru declarațiile neadevărate și neverificate, acestea generând panică și nesiguranță în rândul cetățenilor și aducând atingere imaginii instituției”, conchide sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*