Primăria Sibiu pregătește extinderea școlii gimnaziale „Nicolae Iorga” și construcția unei săli de sport

Primăria Sibiu a realizat un studiu de fezabilitate pentru extinderea școlii gimnaziale „Nicolae Iorga” și construcția unei săli de sport corespunzătoare pentru elevii acestei școli.

Consiliul Local Sibiu se va exprima în ședința de mâine pe tema acestui proiect pe care Primăria Sibiu îl va depune la Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile pe Axa 10 a Programului Operațional Regional – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Extinderea acestei școli este necesară pentru eliminarea învățământului în două schimburi. Sala de sport va fi foarte utilă având în vedere că școala „Nicolae Iorga” este o unitate de învățământ cu mulți elevi, dar nu are o sală corespunzătoare pentru desfășurarea orelor de sport.

Investiția estimată la 7,4 milioane de lei prevede construcția a două corpuri noi:

  • un corp cu parter și două etaje care va oferi încă 22 de săli de clasă pe lângă cele 31 existente, eliminându-se astfel desfășurarea orelor de curs în două schimburi. De asemenea, în acest corp se va amenaja un laborator, grupuri sanitare și o sală profesorală. Noul spațiu are o suprafață totală de peste 2.000 de metri pătrați și va putea primi aproximativ 660 de elevi;
  • un corp în care va fi creată sala de sport, împreună cu anexele necesare: vestiare, cabinetele profesorilor de sport, magazia pentru materialele sportive și o cameră pentru centrala termică proprie. Clădirea va fi alcătuită doar din parter care are o suprafață de aproximativ 770 de metri pătrați.
Clădirea actuală a școlii gimnaziale „Nicolae Iorga”, fosta școală nr. 6, a fost construită în 1976.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*