Primăria Sibiu pregătește un sistem nou de închiriat biciclete

Iubitorii de ciclism vor avea în perioada imediat următoare la dispoziție 44 de centre automate de închiriere de biciclete în regim de self service sau închiriere proprie.

Peste 500 de biciclete le vor sta oricând la îndemână, tipul acestora fiind diversificat, începând cu cele clasice și terminând cu tricicletele dedicate seniorilor și persoanelor cu dizabilități:

foto: Dragoș Dumitru

,,În baza unui tarif, cetățenii vor putea închiria bicicleta din unul dintre cele 44 de centre, o va putea utiliza și o va returna apoi în centrul cel mai apropiat de destinația sa”, precizează Mirela Gligore, Șef Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Proiectul aflat deocamdată pe hârtie va deveni realitate după votul final al consilierilor locali, programat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de la sfârșitul lunii septembrie.

,,Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din această lună este inclus un proiect prin care Primăria Sibiu solicită aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru implementarea unui sistem automat de închiriere biciclete în regim self-service intitulat Sibiu BikeCity. Odată aprobat, proiectul va fi depus la ADR Centru în vederea obținerii de fonduri europene pe Axa prioritară 4 dedicată mobilității urbane. Investiția este estimată la 13 milioane de lei”, mai spune Mirela Gligore.

Acesta este unul dintre cele șapte proiecte pe care Primăria Sibiu le va depune pe Axa de finanțare din fonduri europene dedicată mobilității.

Până la mijlocul lunii octombrie, oficialii din Primărie analizează de asemenea posibilitatea cofinanțării unor alte proiecte depuse de iubitorii de ciclism din Sibiu, printre care pista de biciclete Turnișor – Cibin, pista Sibiu – Poplaca – Rășinari, pista dublă între hotelul Golden Tulip și Farmacia 24, promovarea ciclismului ca mod de transport zilnic sau montarea unor panouri de atenționare pentru traseele deja existente.


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*