Primăria Sibiu se luptă pentru un teren cât o foaie de hârtie

„Nu cedăm nici o palmă de pământ“! Aceasta este deviza Primăriei Sibiu, cel puțin într-un proces aflat acum pe rolul instanței. Disputa unor familii de pe strada Spartacus a generat o situație tragicomică. Vorbim despre o palmă de pământ la propriu, pentru că terenul ce a stârnit simțul patriotic al juriștilor lui Iohannis are doar 0,17 mp. Nici mai mult, nici mai puțin decât dimensiunea unui plic poștal. Totul a pornit de la disputa locatarilor unui imobil de pe strada Spartacus, care au hotărât să-și împartă curtea casei în care locuiau. Cum nu s-au înțeles, au apelat la justiție.

casa spartacus

În casa de pe strada Spartacus locuiesc patru familii

Teren liliputan

Judecătorul a dispus o expertiză și expertul OCPI, Dorel Rogozea, a descoperit că, în curtea respectivă, o bucată de teren aparține statului. Mai exact, Primăriei Sibiu. „Am stabilit că din totalul de 876 mp, cât are curtea respectivă, 0,17 mp sunt în proprietatea Primăriei, adică aproximativ jumătate dintr-o coală de hârtie A4“, susține Rogozea. Acesta a propus radierea din cartea funciară a dreptului Primăriei, pentru că situația din teren nu mai corespunde datelor înscrise, mai ales că imobilul a fost compartimentat și toate apartamentele au fost vândute. Însă juriștii Primăriei Sibiu s-au opus, solicitând despăgubirea sau terenul liliputan. „Asta e birocrația din Primărie! Au fost situații în care juriștii nu s-au implicat, deși era necesar, pentru ca acum să lupte de parcă ar fi cine știe ce teren“, s-a plâns expertul.

Expertiza făcută de Dorel Rogozea

Expertiza făcută de Dorel Rogozea

„Nu putem renunța“

Reprezentanții municipalității au declarat, pentru Mesagerul de Sibiu, că vor continua demersurile pentru terenul care încă aparține, în acte, statului român. Însă au ținut să sublinieze că asta nu are nici o legătură cu neînțelegerile dintre locatari, care își poartă războaiele pe la Judecătoria Sibiu, ci doar cu situația de la cadastru. „Indiferent de suprafață, dacă ea este în proprietatea Primăriei, noi nu putem ignora lucrul acesta. Primăria nu poate renunța la această suprafață, dar vreau să vă spun că noi nu suntem implicați în procesul locatarilor de pe strada Spartacus“, a precizat jurista Andreea Bănceu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*