Primărie închisă după ce un angajat a fost depistat cu noul coronavirus

O primărie din judeţ a fost închisă temporar, după ce un angajat a fost depistat cu COVID-19, colegii acestuia fiind trimişi acasă, să stea izolaţi preventiv, până la rezultatele testelor, a precizat azi pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.


„Conform datelor transmise astăzi, 20 mai, de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul unei primării din judeţul Sibiu, a fost confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2 o persoană, angajată a primăriei. Ca urmare, DSP Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică, urmând să testeze un număr de 15 persoane, angajate ale primăriei, pentru care s-a dispus măsura izolării preventive. De asemenea activitatea cu publicul a fost temporar suspendată. În funcţie de rezultatele anchetei epidemiologice se va stabili şi momentul în care aceasta se va relua”, a explicat Andreea Ştefan.

Reprezentanta Prefecturii Sibiu nu a precizat despre ce primărie este vorba.

„În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost efectuate un număr de 3.853 de teste. În ceea ce priveşte numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în judeţul Sibiu sunt 470 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 442 adulţi şi 29 copii) şi 1975 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate şi externate 269 de persoane, iar 38 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv”, a anunţat miercuri, Prefectura Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*