Primăriile din județul Sibiu primesc câte 150.000 de lei pentru cadastrul sistematic

La invitația prefectului Lucian Radu, președintele director general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), Radu Codruț Ștefănescu, s-a întâlnit, ieri, cu primarii din județul Sibiu.

La ședința de lucru, care s-a desfășurat la Instituția Prefectului – Județul Sibiu, au participat și secretarii primăriilor din județ, specialiști în cadastru autorizați și reprezentanți ai OJCPI Sibiu. Întâlnirea a avut drept scop lămurirea tuturor problemelor pe care le întâmpină autoritățile locale în procesul de înregistrare gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Reprezentanții ANCPI au subliniat faptul că, în această etapă a implementării Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, fiecare primărie are la dispoziție 150.000 de lei pentru înregistrarea sistematică a imobilelor extravilane (între 100 și 2.500 de imobile).

Programul, lansat în 2015, este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI și fonduri europene nerambursabile, informează biroul de presă al Prefecturii, într-un comunicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*