INTERVIU – Primarul Avrigului vorbește despre planurile pentru anul 2017

Anul 2016 nu a fost unul cu realizări de mare amploare pentru administrația locală din orașul Avrig. Cu toate acestea, primarul Adrian David anunță investiții importante pentru anul viitor, susținute de un buget generos.

Mesagerul de Sibiu: Domnule primar, cum a fost anul 2016 pentru Avrig? În ce măsură ați reușit să realizați tot ce v-ați propus?

Adrian David: Pentru Avrig, anul 2016 nu a fost unul grozav. A fost un an greu, în care nu a fost finalizată nici o licitație din lista investițiilor majore. Au fost, într-adevăr, realizate lucrări mai mici și s-au pornit câteva proiecte importante, proiecte care acum se află în stadiul de finalizare cu proiectarea studiilor și documentațiilor. S-au îndreptat câteva lucruri pornite greșit, iar eu, practic, doar din acest punct de vedere am reușit să realizez ce mi-am propus și să reașez lucurile pe un făgaș normal.

 

Mesagerul de Sibiu: Cum vă propuneți să colaborați cu noii parlamentari și ce așteptări aveți de la aceștia?

Adrian David: Instituțional. Îmi doresc doar ca ei să conștientizeze problemele reale din unitățile administrativ-teritoriale și să promoveze și să susțină în Parlament legi care să ducă la simplificarea administrației publice locale.

 

Mesagerul de Sibiu: Ce planuri aveți pentru anul viitor?

Adrian David: În decursul anului 2016, am reușit finalizarea selecției și s-a semnat contractul de execuție pentru capela din orașul Avrig, iar la începutul anului 2017 ne dorim să finalizăm semnarea contractului pentru execuția capelei din localitatea Mârșa. Dintre lucrările mari de infrastructură, vom începe procedura de licitație pentru strada Gheorghe Lazăr din Avrig (porțiunea de drum de la Judecătorie până la ieșirea din Avrig la intersecția cu DN1); de asemenea, o să facem o reparație capitală la drumurile de acces în localitatea Mârșa și localitatea Săcădate, precum și reabilitarea prin strat asfaltic nou a unui drum din localitatea Bradu. Pentru Casa de Cultură din Avrig, s-a finalizat și proiectul tehnic, precum și toată documentația cu avizele necesare și au fost deja transmise la Compania Națională de Investiții, pentru a putea fi inclusă în lista de investiții pentru anul 2017. Suntem în procedura de licitație și sperăm ca la începutul anului 2017 să semnăm contractul de execuție pentru strada Iazului.

 

Mesagerul de Sibiu: Ce ne puteți spune despre proiectul de buget local pentru 2017?

Adrian David: Bugetul pentru anul 2017 o să fie unul generos, pentru că ne dorim să demarăm o serie de investiții mari, precum cea de pe strada Gheorghe Lazăr.

 

Mesagerul de Sibiu: Dacă ar fi să caracterizați Avrigul printr-un singur cuvânt, care este acesta?

Adrian David: Avrigul pentru mine înseamnă ACASĂ și îl tratez ca atare și îmi doresc să devină pentru toți avrigenii locul în care te simți cu adevărat în siguranță.

 

Mesagerul de Sibiu: Ce le transmiteți avrigenilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a trecerii în noul an?

Adrian David: Le doresc avrigenilor să aibă încredere în viitor și răbdare, pentru că schimbările nu se pot produce peste noapte, iar anul 2017 să fie mai bun, cu mai puține necazuri, cu mai multă speranță și încredere că ne va fi tuturor mai bine! La mulți ani!

Vă mulțumesc!

One Comment

  1. Nicolae Tarcea says:

    Mult succes.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*