Primarul Fodor, la o conferință națională despre regenerarea și revitalizarea urbană

Primăria Sibiu a participat la conferința Cities of Tomorrow, organizată de Camera de Comerț Româno-Germană.

În 27 februarie o echipă a Primăriei Sibiu, condusă de primarul Astrid Fodor, a participat la conferința “Cities of Tomorrow”, organizată de Camera de Comerț Româno-Germană în București. Aceasta a fost a șasea ediție a conferinței și a doua la care a participat Primăria Sibiu, tema din acest an fiind regenerarea și revitalizarea urbană care stimulează dezvoltarea durabilă a orașelor și regiunilor.

Speakeri la acest eveniment au fost Tilman Buchholz – Divizia de Dezvoltare Urbană din Ministerul Federal German al Mediului, ing. Hans Jurgen Best – administratorul public al orașului Essen și membru al Comisiei Regionale de Urbanism, și Marcel Heroiu – specialist în dezvoltarea urbană în cadrul Băncii Mondiale. Moderatorul a fost arhitectul Hildegard Brandl, manager al firmei Unith2B.

Evenimentul a reunit peste 100 de participanți din mediul de afaceri, administrația locală și centrală, arhitecți, urbaniști și societatea civilă din România, care au prezentat și au discutat pe tema unor bune practici pentru regenerarea urbană atât din țară, cât și din străinătate.

 “A fost un schimb de experiență util și am avut discuții aplicate, conferința fiind un context bun pentru a face noi contacte și pentru a începe colaborări pentru proiectele în curs ale Sibiului în domeniul revitalizării urbane. Deschiderea spre experiența altor orașe în domeniul regenerării urbane aduce perpective noi pentru proiectele noastre. Felicitări Camerei de Comerț Româno-Germane pentru inițiativa acestei conferințe!”, a declarat Astrid Fodor.

Conferința a inclus și un marketplace în care au fost prezentate proiecte și servicii în domeniul regenerării și revitalizării urbane. Primăria Sibiu a prezentat revitalizarea Lacului lui Binder, reabilitarea Băii Populare Sibiu, precum și proiectele de creare a unor terenuri de sport și a unui skate park în zone de la periferia orașului.

Cu această ocazie, Camera de Comerț Româno-Germană a organizat și un workshop dedicat administrațiilor locale, în care specialiștii au transmis informații utile pentru promovarea locațiilor în fața investitorilor străini.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*