Primarul interimar Corina Bokor: Ducem mai departe proiectele aflate în curs sau planificate

Viceprimarul Corina Bokor (FDGR) a fost aleasă primar interimar, astăzi, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în urma suspendării lui Astrid Fodor din funcţie, după o decizie a ÎCCJ de admitere a unui raport ANI privind o situaţie de incompatibilitate.

În condițiile în care social-democrații și-au anulat buletinul de vot, Corina Bokor a fost aleasă prin votul a 15 consilieri locali din cei 20 prezenţi la şedinţă, în timp ce viceprimarul liberal Tiberiu Drăgan nu a întrunit nici un vot. De altfel, Drăgan se află în concediu și nu a participat la ședință.

Potrivit deciziei Consiliului Local Sibiu, Corina Bokor a fost desemnată „să îndeplinească atribuţiile conferite de lege primarului în perioada de vacanţă a funcţiei de primar al municipiului Sibiu”.

„Principala mea misiune va fi ca împreună cu echipa din cadrul Primăriei municipiului Sibiu să ducem mai departe proiectele care se află în curs sau sunt planificate, să asigurăm continuitatea activităţii curente a instituţiei până la clarificarea juridică a actualei situaţii juridice până la momentul în care doamna primar va putea reveni în funcţia pentru care a fost aleasă de cetăţenii Sibiului”, a afirmat Bokor.

Aceasta a ocupat funcţia de viceprimar interimar al municipiului din 2014, după ce Astrid Fodor a devenit atunci primar interimar, în urma alegerii lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al ţării. Din iunie 2016, Corina Bokor a devenit viceprimar, după ce Astrid Fodor a fost aleasă primar de către cetăţenii Sibiului.

Primarul ales Astrid Fodor (FDGR) a fost suspendată pe 3 iulie din funcţie printr-un ordin al prefectului judeţului Sibiu, Adela Muntean, emis în baza unei decizii judecătoreşti definitive pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în luna mai, cu privire la un raport al ANI care constata o situaţie de incompatibilitate în care s-a aflat Fodor.

Astrid Fodor a declarat că intenţionează să atace în contencios administrativ ordinul prefectului, cerând suspendarea acestuia, ea precizând în repetate rânduri că pentru funcţiile pentru care s-a constatat incompatibilitatea nu a fost remunerată.

ANI a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, în care a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru al consiliilor de administraţie ale două instituţii de învăţământ din oraş – Colegiul German Samuel von Brukenthal şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat de mai multe ori că la momentul în care a făcut parte din acele consilii de administraţie avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să deţină calitatea de membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba, iar Înalta Curte a emis în luna mai 2019 decizia de admitere a recursului ANI, iar apoi a recurs la trimiterea motivaţiei către părţile în proces şi Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*