Primăvara la palat

Odată cu venirea primăverii, vechea reşedinţă de vară a baronului Brukenthal de la Avrig se pregăteşte să îşi primească oaspeţii. În acest sfârşit de săptămână, va avea loc deschiderea oficială a terasei restaurantului din incinta Oranjeriei. DSCF3832 (1)Primăvara şi-a intrat pe deplin în drepturi şi la Avrig, unde grădinile fostei reşedinţe de vară a baronului Samuel von Brukenthal au început deja transformarea către un verde crud, mugurii copacilor erup, păsărelele şi-au început frumosul concert, au fost plantate primele flori ale anului, iar ambianţa devine, pe zi ce trece, mai plină de viaţă. În acest decor mirific al reînvierii, va fi amenajată şi în acest an, frumoasa terasă în aer liber a restaurantului din incinta Oranjeriei, un loc unde oaspeţii complexului se vor putea bucura de o gamă variată de mâncăruri rafinate, băuturi şi deserturi.

„Vedetele” de sezon

În acelaşi timp cu deschiderea oficială a terasei, eveniment programat pentru ziua de sâmbătă, 28 martie, responsabilii cochetului restaurant îşi vor surprinde clienţii cu noul meniu de primăvară al Palatului Brukenthal Avrig. Astfel, pentru această perioadă a anului, cei ce vor alege să servească masa la restaurantul de la reşedinţa fostului guvernator al Transilvaniei vor putea alege preparate de sezon, experienţa culinară propusă fiind deosebită. Vedetele din farfuriile sezonului vor fi – cum este şi normal – urzicile, spanacul, pătrunjelul şi guliile, combinate într-o multitudine de feluri cu diverse produse, mâncărurile fiind inspirate fie din bucătăria tradiţională românească, fie din cea internaţională.

Meniuri de primăvară

Dintre preparatele speciale promovate cu prilejul acestei campanii, nu vor lipsi supa cremă de urzici cu crutoane, supa de salată cu ou şi slănină prăjită, salata de crudităţi cu ton şi dressing de primăvară, urzicile şi spanacul din grădina lui Brukenthal cu piure de cartofi şi ochiuri, guliile sote în smântână şi cartofi noi în unt cu pătrunjel sau clătitele cu pătrunjel umplute cu legume şi sos Hollandaise, asortate cu diverse tipuri de preparate din carne de pui, porc, vită sau peşte.

Momente „dulci”

Şi în ceea ce priveşte deserturile, adierea primăverii se face simţită, compotul de rabarbăr ori salata de căpşuni cu mentă fiind doar două dintre minunăţiile ce vor putea fi savurate pe terasa frumosului complex baroc, obiectiv complex în unic în România. La fel ca şi în sezoanele anterioare, terasa restaurantului de la Palatul Brukenthal Avrig va fi, periodic, gazda unor trupe de muzică uşoară, solişti vocali sau instrumentişti, ce vor asigura o ambianţă muzicală deosebită. De asemenea, locaţia poate găzdui diverse evenimente în aer liber, private sau pentru publicul larg, echipa de aici fiind pregătită să răspundă oricărei provocări, astfel încât oaspeţii să fie cât mai mulţumiţi cu putinţă.

Bijuterie arhitectonică

Reşedinţa de vară de la Avrig a baronului Samuel von Brukenthal este un complex arhitectonic în stil baroc, ridicat la sfârşitul secolului al XVIII-lea de către guvernatorul de atunci al Transilvaniei. Acest mic paradis este situat la poalele Munţilor Făgăraş, la doar 20 km de Sibiu şi 116 km de Braşov. Situată idilic în mijlocul parcului, Oranjeria constituie punctul de atracție principal pentru vizitatorii ansamblului Brukenthal. Clădirea isorică a fost construită între anii 1770 și 1779, după planurile lui Samuel von Brukenthal. În 2011 și 2012, au fost executat lucrări complexe de renovare, astfel încât farmecul istoric de altădată al clădirii a fost cu eleganța și confortul zilelor noastre. Oranjeria găzduieşte acum un restautant şi spaţii de cazare, astfel încât oaspeților le stau la dispoziție în această unică clădire baroc dormitoare moderne, un restaurant romantic și două săli pentru evenimente, de exemplu petreceri, seminare sau conferințe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*