Primii absolvenți ai cursurilor chineze de afaceri și-au primit diplomele

Școala internațională de afaceri cu profil sino-european, ce funcționează în cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, a organizat, azi, ceremonia de absolvire pentru studenții care au participat la prima ediție de cursuri de afaceri chineze.

În 2018-2019, au fost înscriși 50 de studenți, iar 27 dintre aceștia au obținut certificatul de absolvire.

Vizibil emoționați, absolvenții și-au primit diplomele, fiecare în parte. Apoi aceștia au vorbit despre experiența acumulată de-a lungul cursurilor, mulțumind profesorilor pentru răbdare și implicare. Diplomele de absolvire le-au fost înmânate de Daniela Preda, directorul Departamentului Relații Internaționale din cadrul ULBS, și Regina Huang, de la School of Business din cadrul Universității din Shanghai.

Modelul chinez

Profesorul Regina Huang este fost vice-decan al School of Business din cadrul Universității din Shanghai și unul dintre profesorii care s-au implicat cel mai mult în proiect, având în vedere tematicile propuse. „Este foarte important să lucrăm cu tinerii și să le oferim perspective noi, în condițiile în care afacerile sunt acum internaționale. Sperăm ca informațiile acumulate să le deschidă noi oportunități de a evolua și de a aprofunda. Un pas important este modelul chinez“, a spus Huang.

Cursuri în engleză

Programul de afaceri chinez oferă cinci module de cursurile de afaceri chineze: Mediul de afaceri  chinez (Chinese business environment), China în economia mondială (China and the world economy), Istoria și cultura chineză (Chinese History and Culture), Legislația chineză a afacerilor (Chinese Business Law ) și Piața financiară chineză (Chinese Financial Market).

DANA PREDA | director Relații Internaționale: „Este o colaborare foarte importantă pentru noi și sper ca pe viitor să dezvoltăm cât mai multe proiecte la nivel academic. Absolvenții sunt cei mai buni, sper să rămâneți în cadrul universității și vă așteptăm în continuare la alte programe mixte între România și China. Vă felicit pe toți și mulțumim celor care s-au implicat în proiect!“

Cursurile se desfășoară în limba engleză, de către cadre didactice din East China University of Science and Technology din Shanghai, una dintre cele mai mari universități din China. În total, au ținut cursuri cinci profesori: Regina (Lujin) Huang, Delei Peng, Lei Meng, Ryan Zhao și Yiran Cao. La finalizarea studiilor, absolvenților li s-a eliberat un certificat de absolvire emis de East China University of Science and Technology din Shanghai.

Colaborare din 2015

Colaborarea dintre cele două universități a început în anul 2015, atunci când, în baza programului Erasmus+ Partner Countries, s-au demarat primele mobilități pentru studenți, cadre didactice și personal administrativ. Având la bază aceste mobilități de succes între cele două universități, care au permis o cunoaștere detaliată a sistemelor educaționale din țările partenere și a perspectivelor de dezvoltare în cele două universități, în luna aprilie a anului 2018, ULBS și ECUST au pus bazele unei colaborări mai ample, înființând la Sibiu Școala Internațională de Afaceri cu profil Sino-European, prin care se lansează în România programul specializat pe activități comerciale în colaborare cu China. Aceasta este prima școală înființată de către ECUST în parteneriat internațional, precum și prima școală de afaceri co-înființată de China în România.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*