Primii paşi pentru un sport curat

Cluburile sportive școlare din judeţul Sibiu vor fi implicate în proiectul „Primii paşi pentru un sport curat“, derulat ca urmare a semnării unui protocol de colaborare între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenţia Naţională Antidoping pentru perioada 2018 – 2020.

Scopul proiectului este promovarea valorilor intrinseci ale sportului, în vederea prevenirii şi combaterii dopajului în sport. „Este un protocol deosebit de important, în care voi implica şi sportivii şi profesorii din cluburile sportive şcolare din judeţul nostru“, a declarat inspectorul şcolar Mircea Galaţă (foto), coordonator la nivel județean.

Mircea Galaţă

Beneficiarii proiectului sunt elevii claselor V – VIII şi IX – XII din şcolile și liceele cu program sportive, precum şi cadrele didactice. Campania de informare va cuprinde derularea de acţiuni educative, în care vor fi prezentate efectele secundare ale substanţelor, noţiuni introductive cu privire la consecinţele utilizării dopajului. De asemenea, se vor organiza competiţii sportive, în care elevii vor învăţa să respecte regulile jocului, precum şi adversarii, concursuri tematice de desen cu tema „Sănătate printr-un sport curat!“, concursuri tematice de eseuri şi poezii și întâlniri cu tema „Dopingul îţi poate distruge viaţa!“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*