Primul lot de puieți de nuc a ajuns la Copșa Mică

La Copșa Mică e forfotă mare. Mâine începe acțiunea de plantare a pădurii de nuci, în apropierea cartierului Târnăvioara. Azi a sosit primul transport de puieți.

foto: facebook/Primaria Copsa Mica

Primăria Copșa Mică a anunțat că a sosit primul transport de puieți de nuc, pentru acțiunea de plantare din zilele următoare. Reamintim că Asociația Tășuleasa Social are un proiect îndrăzneț la Copșa Mică. Membrii asociației vor organiza, între 18 și 20 noiembrie, o acțiune de plantare a 5000 de nuci pe o suprafață de 10 hectare în apropierea cartierului Târnăvioara din Copșa Mică.

„Astăzi a sosit primul transport de puiet de nuc pentru acțiunea de plantare de mâine. În total sunt 5.000 de puieți care vor fi plantați de peste 300 voluntari în decursul a 3 zile (18-20 noi. 2021). Mâine, primul grup de voluntari va pleca de la ora 10:00 din parcul din cart. Târnăvioara (de lângă parc) spre locul de plantare. Voluntarii trebuie să se îmbrace corespunzător vremii, să se echipeze cu cizme sau bocanci și să se „înarmeze” cu voie bună şi energie pozitivă. Vă așteptăm! Împreună plantăm o pădure de nuci în Târnăvioara“, a transmis azi Primăria Orașului Copșa Mică.

Acțiunea de plantare, care se desfășoară sub sloganul „Via Transilvanica Goes Nuts!”, este un eveniment organizat de Asociația Tășuleasa Social în colaborare cu Reiffeisen Bank.
În acest proiect mai sunt implicați încă trei parteneri. Se vor planta 5.000 de nuci, pe o suprafață totală de zece hectare. Activitățile de plantare propriu-zise au loc la Târnăvioara, un cartier al orașului Copșa Mică, în zilele de 18, 19 și 20 noiembrie, începând cu ora 10.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*