Primul pas pentru 2019. Sibiul se pregătește pentru ceremonia de primire a titlului „Regiune Gastronomică Europeană”

Județul Sibiu se află la 12 zile distanță de a primi, oficial, titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019 din partea Institutului Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Artă şi Turism. Surse ale Mesagerului de Sibiu au declarat că festivitatea va avea loc pe 25 ianuarie, în Grecia, unde se va deplasa o delegație sibiană.

Sibiul va împărți această onoare, peste doi ani, împreună cu regiunea Egeea de Sud din Grecia.

Sibiul își promovează gastronomia | sursa foto: AJTS

„Companie“ selectă

Județul Sibiu se înscrie pe o listă destul de restrânsă de regiuni care au obținut titlul de Regiune Gastronomică Europeană. În 2016, această onoare a revenit, pentru prima dată în istorie, regiunilor Minho din Portugalia și Catalonia din Spania. În acest an, este rândul regiunilor Riga- Gauja din Letonia, Lombardia de Est din Italia și Aarhus din Danemarca, în timp ce pentru anul viitor se pregătecsc regiunile Galway – Irlanda de Vest din Irlanda și Brabantul de Nord din Olanda. În 2019, Regiuni Gastronomice Europene sunt desemnate Egeea de Sud și județul Sibiu. Până l-a obținerea oficială a titlului, Sibiul se promovează ca regiune gastronomică în cadrul Târgului de Turism de la Viena, care are loc în acest week-end.

Apetit pentru Sibiu

Titlul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 va fi promovat la Viena între 12 și 15 ianuarie, după exact un deceniu de când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană. „Titlul va fi promovat prin însăși gastronomia locală, prin intermediul unui live cooking show facilitat de biroul de promovare al României la Viena. Având în vedere că sezonul turistic pentru străini începe odată cu sărbătorile pascale, ce vor fi celebrate anul acesta împreună de credincioșii ortodocși, catolici și protestanți, meniul propus de My Transylvania și Slow Food Sibiu este drob de miel tradițional cu salată de sfeclă roșie. Broşura «Sibiu City Meniu» şi broşura producătorilor locali vor fi oferite vizitatorilor pentru a-i introduce în specificitatea culinară locală. Vizitatorii vor afla informaţii despre agenda cu evenimente gastronomice 2017 şi despre programe gastronomice, care vor completa oferta cultural-turistică a regiunii prezentată prin broșurile «Sibiu-Hermannstadt. Tânăr din 1191», «Experiențe noi în sudul Transilvaniei», hărți și cataloage ale operatorilor turistici. Interesul austriecilor este mare pentru city break-uri culturale, vacanţe în sate autentice, biserici fortificate; iubesc activităţile în natură, iar județul Sibiu are toate atuurile pentru a se menține în topul preferințelor lor“, au menționat reprezentanții Asociației Județene de Turism Sibiu (AJTS). Delegația sibiană este formată din membri ai AJTS, reprezentanți ai Primăriei Sibiu și operatori turistici.

Reprezentanții Primăriei Sibiu întâmpină publicul interesat alături de colegii de la Asociația Județeană de Turism Sibiu, desk-ul Sibiului fiind amenajat în cadrul standului României | sursa foto: Primăria Sibiu

Ferien Messe 2017

România se va prezenta ca destinație turistică în Austria, la Târgul Internațional de Turism „Ferien Messe 2017“, care se va desfășura, în week-end, la Viena. La standul României vor fi prezenți 27 de expozanți, reprezentând agenții de incoming, destinații turistice și prestatori de servicii turistice. Regiunea parteneră a standului României din acest an va fi Maramureșul, care va prezenta oferta sa turistică, meșteri populari, dansuri și muzică tradițională autentică. Printre expozanți se va mai afla și compania națională aeriană Tarom. Pe toată durata târgului de la Viena, România va fi prezentă zilnic pe scena principală a târgului cu dansuri și muzică din Maramureș. În cadrul campaniei de promovare a ofertei gastronomice, în ziua de 14 ianuarie, România va fi prezentă, cu sprijinul ADPT Sibiu, în secțiunea „Genuss“, zona dedicată gastronomiei, cu un program de live-cooking. Totodată, România va fi zilnic prezentată ca destinație de vacanță în cadrul secțiunii denumite „Reisekino“, o zonă din centrul de conferințe al complexului expozițional dedicată prezentărilor multimedia.

Cinci județe promovate

În premieră, la standul României de la Viena, își va prezenta oferta și o firmă specializată pe turismul ecvestru. Turismul de sănătate va fi reprezentat de stațiunea Băile Felix. Dintre destinațiile românești, alături de Maramureș, vor mai fi reprezentate Sibiul, Clujul, Timișoara și Oradea. Oferta de off-road și cea de ecoturism nu vor lipsi din stand, ambele fiind solicitate pe piața de profil din Austria. Anul 2016 a adus confirmarea unei creșteri considerabile a cererii pentru circuitele cu motocicletele prin România. Pentru a atrage atenția iubitorilor de motociclete și a arăta că România este o țară primitoare pentru acest gen de turism și în acest an, în standul de la „Ferien Messe“ va fi amplasată o motocicletă Harley Davidson, încadrată de imagini în care apar turiști austrieci cu motocicletele în trecere pe Transalpina. Conform datelor INS, în primele 11 luni ale anului trecut, România a fost vizitată de 57.259 de turiști austrieci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*