Primul simpozion de sculptură în gheață din România, găzduit la Bâlea Lac

Anul acesta, inaugurarea oficială a Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac a coincis cu deschiderea primului simpozion de sculptură în gheață din România.

Evenimentul a avut loc luni, în prezența ambasadorului Republicii Austria în România, ES Isabel Rauscher, a celebrului fotbalist Helmuth Duckadam, fostul mare portar al echipei Steaua Bucureşti, și a reprezentanţilor autorităţilor locale.

Evenimentul inaugural a debutat cu rugăciunea la Biserica de Gheață, iar panglica celui de-al paisprezecelea hotel de gheaţă ridicat la Bâlea Lac a fost tăiată de ES Isabel Rauscher, Helmuth Duckadam și sculptorii Eugen Petri, Jiang Chu şi Kevin Roscoe, alături de Arnold Klingeis, managerul proiectului de marketing turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac”.

A treia parte a evenimentului a fost lansarea oficială a primului simpozion de sculptură în gheață din România, care a debutat în aceeași zi. Până mâine, cei trei sculptori vor realiza diverse lucrări în gheaţă, inspirate din tema din acest an a hotelului, “Frozen Love”, aceeași ca a parfumului dedicat Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, începând cu acest sezon.

Protagoniștii taberei de sculptură de la Bâlea Lac sunt sculptorul român Eugen Petri și doi prieteni ai acestuia, la fel de cunoscuți în întreaga lume: Jiang Chu, din China, și Kevin Roscoe, din SUA. Statuile de gheață sunt sculptate în blocuri masive de gheață, tăiate din Lacul Bâlea, ce vor fi amplasate în mijlocul Hotelului de Gheață.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*