Prioritate la Cadastru

A început licitaţia pentru înregistrarea sistematică din bani europeni a primelor 194 de localităţi, cinci dintre acestea fiind în județul Sibiu.

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a iniţiat procedura de licitaţie pentru Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 194 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT). Din județul Sibiu, sunt incluse în pachet localitățile: Porumbacu de Jos, Arpaşu de Jos, Cârţişoara, Turnu Roşu și Şelimbăr.

În maxim doi ani

ANCPI a publicat, zilele trecute, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul cu numărul CN1005022 – „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 194 de unităţi administrativ-teritoriale“. Finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional – Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România“. Achiziţia se desfăşoară pe 36 de loturi şi se va finaliza cu încheiere de acord cadru/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Bugetul maxim estimat este de 202.300.056 lei. Anunţul a fost publicat şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2018/S 196-443574, astfel încât la procedură poate avea acces orice operator din ţară sau din străinătate care îndeplineşte cerinţele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 noiembrie 2018. ANCPI a încheiat, pe 26 septembrie, contractul de finanţare a Proiectului major cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Proiect uriaș

Proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România“ completează obiectivul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de localități rurale ale României.

Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 – cofinanţare de la bugetul de stat.

Selectarea localităților a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe şi localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*