Profitul Romgaz a scăzut cu 16% în 2015

Compania producătoare de gaze SNGN Romgaz Mediaș a înregistrat în 2015 un profit de 1,18 miliarde de lei, cu 16% mai mic față de 2014, se arată într-un raport transmis astăzi BVB, citat de Hotnews.

Sediul companiei Romgaz Mediaș

Sediul companiei Romgaz Mediaș

Potrivit acestui document, cifra de afaceri a fost de 4,05 miliarde de lei, cu aproape 10% mai mică față de 2014, una din cauzele principale fiind diminuarea cantităților livrate, ca urmare a reducerii cererii de consum, în condițiile creșterii prețului mediu de livrare.

O altă cauză a diminuării cifrei de afaceri este reducerea cantităților de gaze înmagazinate, ca urmare a modificării tarifelor de înmagazinare. De asemenea, în 2015, costul mărfurilor vândute a scăzut cu 77,1%, ca urmare a diminuării, în principal, a vânzărilor de gaze naturale achiziționate din import. Veniturile din activitatea de înmagazinare gaze naturale au scăzut cu 21,8%, fiind estimate la 332,6 milioane lei. Veniturile din vânzările de energie electrică și servicii au crescut, pe de altă parte, cu circa 7%, la 356 milioane lei, cota de piață a producției de energie electrică de 2,7% marcând o creștere de 10%.

Descarcă aici raportul preliminar al SNGN Romgaz pe anul 2015


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*