Programul „Cititor la Bord“ împlinește un an

Se împlinește un an de la deschiderea și implementarea serviciului nou de bibliotecă publică în spații neconvenționale „Reader on Board | Cititor la Bord“, program realizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu în colaborare cu Aeroportul Internațional Sibiu, cu participarea partenerilor România EduCab și KeepCalling Team și cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.

În zona Plecări a aeroportului există un spațiu destinat petrecerii timpului de așteptare prin lectură, cu posibilitatea de a lua cartea mai departe, în călătorie. „Este un alt gen de împrumut – pe termen nedefinit, extrem de generos, care, printre altele, oferă programului statutul de open-space în care este încurajată lectura, reconectarea cititorului cu cartea/informația tipărită prin degrevarea cititorului de la «returnarea standard», la termen, a volumului. Cartea nu se restituie, ci își continuă călătoria, în folosul călătorilor cititori de pe toate meridianele, fiind un purtător de identitate și inițiativă culturală locală, prin mesajele și logo-urile inițiatorilor existente pe fiecare carte”, a precizat Anca Vasilescu, inițiator și manager al proiectului.

Aproape 5.000 de cititori

Beneficiari direcți ai proiectului au fost, până acum, 4.700 de persoane, iar numărul volumelor recepționate, prelucrate și distribuite este de 3.690, în valoare totală de 57.125 lei.

Colecția este alimentată, în medie, la fiecare 2 luni, cu carte nouă în limbile principale de circulație internațională. Pe lângă volumele de carte, cu diferite ocazii, pentru cei mai mici călători, pe rafturi se găsesc jucării și jocuri cu personaje și teme celebre din multimedia pentru copii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*