Programul educaţional „Ora de nutriţie” continuă în Sibiu

Compania Transavia continuă și în acest an programul național educațional „Ora de Nutriție”, Sibiu aflându-se printre orașele în care elevii vor beneficia de informații specializate de nutriție.
Iniţiat la finalul anului 2013, programul are drept scop promovarea alimentației sănătoase în rândul elevilor din învățământul preuniversitar și se bucură de susținerea domnului Prof. Dr. Nicolae Hâncu, specialist Dl. Prof. Dr. Nicolae Hancu_Specialist in Nutritie si Membru al Academie...în nutriţie şi Membru de Onoare al Academiei Române.
De la demararea proiectului până în prezent, sute de copii din mai multe orașe din țară au beneficiat de lecții specializate de nutriție, în cadrul cărora au aflat informații importante despre alimentația sănătoasă, precum și despre cum pot fi afectați în cazul nerespectării meselor principale ale zilei.
“Comportamentul alimentar se învață din copilărie. În plus, niciodată nu trebuie să privim alimentația izolat, ci să o includem în conceptul complex de “stil de viață”. Este răspunderea noastră să ne învățăm copiii să aibă un stil de viață sănatos prin alimentație, activitate fizică și odihnă. Din acest motiv, considerăm că școala este cel mai potrivit loc unde cei mici să învețe despre nutriție, pentru a afla informații verificate, care au la bază un temei științific”, susține Dl. Prof. Dr. Nicolae Hâncu.
Anul acesta programul educațional a debutat în Oradea și va continua în Sibiu, Brașov și Craiova, după ce, în anii precedenți, sute de elevi din București, Timișoara, Cluj și Iași au beneficiat de lecțiile de nutriție predate de domnul Prof. Dr. Nicolae Hâncu și au reconstituit meniul unei zile, învăţând ce preparate trebuie să consume la fiecare masă, ce alimente trebuie să evite, cum trebuie să aleagă corect produsele disponibile în magazine şi ce presupune un stil de viaţă sănătos.
Compania Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România desfăşoară în mod frecvent acţiuni menite să vină în sprijinul comunităţii, precum și diferite proiecte de susținere a educației și inovației.

Recent, compania a sprijinit participarea inventatorului Corneliu Birtok Băneasă la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, unde acesta a reușit să obțină medalia de aur cu proiectul Good Fill.
Pentru mai multe informaţii despre Transavia, accesaţi www.fragedo.ro, www.transavia.ro sau pagina de Facebook TransaviaToateCeleBune.

Despre Transavia
Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o producţie de peste 55.000 de tone de carne de pasăre, în fermele proprii de creştere din 5 judeţe – Alba, Cluj, Sibiu, Braşov şi Harghita. Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaţionale, sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu, iar în anul 2006 compania a primit distincţia de furnizor al Casei Regale a României. Compania deţine 15 ferme de creştere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi patru ferme vegetale. Din toamna anului 2007, Avicola Braşov, unul dintre producătorii cu tradiţie pe piaţa românească, face parte din grupul Transavia. Produsele Transavia deţin certificările IFS (International Food Standard) şi BRC (British Retail Consortium). Cei 23 de ani de activitate pe piaţa avicolă din România atestă calitatea incontestabilă a companiei Transavia ca lider de piaţă. Produsele Transavia sunt prezente pe piaţa internă în procent de 75 la sută, în marile lanţuri de retail, prin brandurile Fragedo şi Papane. Transavia este prezentă şi pe piaţa internaţională, prin exporturile realizate în ţări din Comunitatea Europeană (printre care Marea Britanie, Franţa, Spania, Croaţia, Ungaria, Bulgaria şi Estonia). Fondatorul şi directorul general al grupului este dr. ing. Ioan Popa, arhitectul celei mai performante companii cu sistem integrat de creştere, procesare şi comercializare a produselor din pui din România. Cei peste 1.500 de angajaţi, o echipă solidă de management, investiţii constante şi un know-how propriu stau în spatele succesului obţinut şi la baza tuturor planurilor de viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*