Proiect ERASMUS+ KA2 la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu

Proiectul Erasmus+ KA2 „Green Jobs for Our Planet Earth“ continuă la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“.

În perioada 17 martie – 25 martie, cinci elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu“ Sibiu, alături de doamna director, prof. Dorina Cismaș, și doamna profesor coordonator al proiectului, Laura Pitariu, au participat la activitățile de învățare ale proiectului Erasmus+ KA2 „Green Jobs for Our Planet Earth“, activități desfășurate în Martinica, la College de Carbet. La proiect au participat elevi și profesori din opt țări: Martinica, Norvegia, Germania, Lituania, Spania, Marea Britanie, Italia și România.

Alaturi de activitățile culturale și recreative, elevii și profesorii au participat la vizite de documentare, respectiv la Distileria din St. Pierre, la o companie agricolă bio și la Observatorul Vulcanic din Mornes des Cadets. Elevii au purtat discuții cu reprezentanții celor trei instituții, aflând lucruri interesante despre posibile meserii  ecologice pe care  le pot practica în viitor.

Impactul a fost unul pozitiv asupra elevilor, care au înțeles mai bine importanța sustenabilității mediului, precum și a promovării valorilor locale.

Proiectul „Green Jobs for Our Planet Earth“, co-finanțat de Uniunea Europeană, respectă politica educațională a UE și se desfășoară timp de 24 de luni, în perioada septembrie 2016 – august 2018. Cele opt unități de învățământ partenere în acest proiect sunt: College de Carbet (Martinica), Shotton Hall Academy din Peterlee (Marea Britanie), Sviesioji Gymnasium din Kedainiai (Lituania), Instituto de Educacion Secondaria Pedro Cerrada din Utebo (Spania), Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ din Sibiu, Ungdomsskule Bremnes (Norvegia), Liceo Camillo Golgi din Breno (Italia) și Staatliche Fach- und Berufsoberschule din Erlangen (Germania).

Următoarea activitate din cadrul proiectului va fi o întâlnire a cadrelor didactice, la școala parteneră din Germania, în luna mai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*