Proiect social la Avrig

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Avrig este implicată într-un proiect privind dezvoltarea unui model de intervenție pentru copiii aflați în situații vulnerabile din județul Sibiu, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, Asociația SOS Satele Copiilor România și SOS Children’s Villages Norvegia.

Proiectul vizează copiii afectați de migrația părinților, așa-numiții „copii singuri acasă”, și copiii remigrați, întorși acasă după ce au trăit o perioadă în străinătate. Din grupul țintă mai fac parte familiile vulnerabile sau care includ grupuri vulnerabile – copii cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani. Direcția de Asistență Socială a început deja selecția beneficiarilor din UAT Avrig, care vor fi incluși în acest proiect, în total aproximativ 40 de copii.

Principalele obiective ale proiectului sunt: furnizarea de servicii sociale, educaționale și de ocupare pentru copii cu vârste între 0-14 ani și pentru familiile acestora; creșterea capacității profesioniștilor din serviciile sociale și a membrilor structurilor comunitare consultative din județ în lucrul cu familiile aflate în risc de sărăcie și excluziune social; creșterea capacității serviciilor publice de asistență socială și a DGASPC Sibiu pentru identificarea, evaluarea și adresarea nevoilor copiilor și familiilor acestor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*