Proiect unic în țară, la Maternitatea din Sibiu

Maternitatea din Sibiu este singura din ţară în care mamele de prematuri sunt încurajate cu mesaje proiectate pe hol şi au la dispoziţie şi un aparat, cu ecran tactil, care oferă informaţii utile pentru părinţi şi copii. 

„Este un proiect inedit în maternităţile din România. Prima parte a proiectului se adresează mamelor din terapia intensivă neonatală. O serie de mesaje pozitive din partea altor mame şi fotografii ale absolvenţilor terapiei intensive neonatale sunt proiectate pe holul terapiei intensive neonatale cu scopul de a încuraja mamele pe durata şederii copiilor lor în terapia intensivă neonatală. A doua parte a proiectului este un centru de informare digitalizat, un ecran touch care cuprinde informaţii diverse, utile părinţilor de prematuri: prematuritate şi complicaţiile sale, alăptare, îngrijirea nou-născutului, proceduri şi investigaţii necesare în cazul nou-născuţilor bolnavi, imunitate şi imunizare, dar şi despre Asociaţia Baby Care şi evenimentele organizate de asociaţie. Toate aceste informaţii au fost elaborate de colectivul de medici ai secţiei Neonatologie”, arată dr. Maria Livia Ognean, președintele asociației.

Numit „Tolba cu altfel de poveşti. Poveştile terapiei intensive neonatale”, acest proiect a costat 3.500 de euro, bani acordați de ING.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*