Proiectele Avrigului, în atenția Comisiei Europene

Klingeis cu un omLa iniţiativa Comisiei Europene, reprezentanţii a 15 misiuni diplomatice s-au aflat la Avrig, într-o vizită de informare. Delegaţia a fost întâmpinată de primarul Arnold Klingeis şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Constantin Şovăială.

Vizita reprezentanţilor Comisiei Europene face parte din cea de-a doua ediţie a campaniei de informare „Da, ne pasă!”, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, constând în vizite la proiecte finanţate din fonduri UE, în vederea recunoașterii realizărilor României în ceea ce privește utilizarea sprijinului acordat de UE. În cadrul acestei vizite, musafirii au asistat la o prezentare privind proiectele desfăşurate în Avrig şi care beneficiat de finanţare europeană. Este vorba despre proiectul Renergy, din cadrul programului „Strategii regionale pentru comunităţi eficiente energetic”, proiect finanţat în cadrul Programului European INTERREG IV C, şi proiectul CultTour din cadrul programului „Patrimoniu cultural ca punct de interes major în dezvoltarea turismului sustenabil”, proiect finanţat în cadrul Programului INTERREG IV B.

Finanţare europeană

Renergy este un proiect de cooperare axat în principal în jurul valorii de schimb de experienţă şi diseminare, dezvoltarea unor abordari noi, cu activităţi bazate pe transferul de bune practici şi dezvoltarea unui plan de implementare. În cadrul acestui proiect, Avrigul a fost unul din cele şapte studii de caz în ceea ce priveşte dezvoltarea locală pentru energie durabilă. Proiectul stă la baza participării oraşului în cadrul programului „Orizont 2020” prin care să fie implementat master-planul energetic al oraşului Avrig. Proiectul CultTour, în cadrul caruia Avrigul a fost una din cele patru locaţii-pilot, a avut ca scop dezvoltarea unui model european pentru protecţia şi valorificarea moştenirilor culturale şi naturale, dându-le astfel o folosinţă modernă în turismul naţional şi european.

Margareta LUPU
eta@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*