Proiectil de război găsit în curtea unei case din Gura Râului

Pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au fost alertați în această după-amiază de un apel primit pe numărul de urgență 112 de la un cetățean care a găsit un proiectil de război în curtea casei.

În această după amiază, ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112 din partea unui cetățean care efectua lucrări de amenajare la curtea casei, în Gura Râului, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, s-a deplasat de urgență la fața locului.

”S-a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de război, calibrul 122mm în vederea transportării, depozitării și distrugerii ulterioare.

Pirotehnicienii sibieni informează cetățenii să manifeste prudență la identificarea unor elemente de muniție rămase neexplodată și să apeleze numărul de urgență 112.”, explică slt. Alina Voina, purtător de cuvânt în cadrul ISU Sibiu.

Reprezentanții ISU Sibiu transmit și o serie de recomandări cetățenilor. În cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, sunt sfătuiți să respecte următoarele măsuri de prevenire:

  • nu atingeți aceste elemente.
  • nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,
  •  nu încercați să le demontați componentele sau să le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
  • anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*