PROMOVARE! FC Hermannstadt – Steaua 0-0. Am scăpat de „matineu“!

FC Hermannstadt a încheiat la egalitate, 0-0 cu CSA Steaua, în această după-amiază, pe un stadion aproape plin la Mediaș, în ultima etapă din play-off-ul Ligii 2. În urma acestui rezultat, echipa sibiană și-a asigurat promovarea în Liga I.

Foto: facebook/FCH

Cu casa-n spinare întreg sezonul, FC Hermannstadt a reușit o performanță importantă pentru fotbalul sibian. A revenit după numai un an de pauză în Liga I, ultima ispravă de acest gen în fotbalul românesc, în ultimii 30 de ani, fiind realizată tot de o reprezentată a județului Sibiu – Gaz Metan Mediaș, în sezonul 2015-2016. Cu stadionul în construcție, echipa sibiană a jucat toate meciurile în deplasare, cele considerate acasă fiind găzduite de Stadionul Gaz Metan.

Pentru meciul de azi cu Steaua, Măldărășanu a gândit un joc închis, care să protejeze tabela, 0-0 fiind suficient pentru promovare. În prima repriză, FCH a făcut un joc de așteptare. A atacat doar „așezat, ardelenește“, cu toate liniile, calculat, în timp ce Steaua a căutat o breșă, un moment prielnic.

În minutele 13 și 14 au fost două bune ocazii sibiene, jocul s-a aprins apoi câteva minute, după care echipele s-au reîntors la „șah“. Până să se întâmple ceva cu adevărat important la cele două porți, ne-am trezit că jucătorii pleacă la cabine.

La reluare, FC Hermannstadt a continuat să dicteze ritmul partidei, cu un trio Sota – Alhassan – Petrescu care a controlat din nou mijlocul terenului. Un joc prelungit de posesie al sibienilor, care au încercat să lase cât mai puține baloane adversarilor. Au și reușit, tot ei fiind cei care au ratat cea mai mare ocazie a partidei, un penalti irosit de Petrișor Petrescu, în minutul 82, Iancu ghicindu-l pe căpitanul sibienilor.

Finalul s-a jucat departe de cele două porți, cu jucătorii în așteptarea vacanței și spectatorii în picioare, gata de petrecere. FC Hermannstadt – CSA Steaua s-a încheiat 0-0, rezultat care îi era suficient echipei sibiene pentru promovare, indiferent de scorul de la Chiajna.

La meciul care a readus FC Hermannstadt în Liga I au asistat și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și Adrian Bibu – administratorul public al județului. O prezență insolită a fost Astrid Fodor, primarul Sibiului, care și-a luat inima-n dinți și a asistat la meciul decisiv pentru promovare tocmai la Mediaș, unde a fost „exilată“ echipa Sibiului în lipsa unui stadion funcțional.

Filmul meciului

Începe meciul. Timp frumos, teren foarte bun, circa 5.000 de spectatori, cei mai mulți sibieni veniți în coloană, cu mașinile, la Mediaș.

Steaua joacă sus, FC Hermannstadt caută spații libere între liniile roș-albaștrilor

Min 12, Fază prelungită de atac, Alhassan trimite o torpilă sub transversală, Iancu respinge greu în corner

Min 13 Mare ocazie FC Hermannstadt. Petrescu centrează din corner la colțul lung, Sota retrimite în careul de 6 metri, Bejan reia cu capul la o palmă de stâlpul din dreapta lui Iancu, rămas spectator

La Chiajna, Concordia deschide scorul cu U Cluj, la acest scor FCH promovează direct în Liga I, indiferent de rezultatul de la Mediaș

Min 15 Adrian Ilie faultează în careu, arbitrul nu vede 11 metri

Min 16 Contră CSA Steaua. Iliev respinge în corner o minge grea, la un șut din 20 de metri

Min 19, Petrescu șut telefonat din 22 de metri

Min 25, Popescu trimite în gura porții, Paraschiv ratează întâlnirea cu mingea

Min 28, Petrescu centrează din lovitură liberă, Paraschiv reia cu capul, cu pământul, peste poartă

Min 35, Biceanu trage de la mare distanță, mult peste poarta lui Iancu

FC Hermannstadt e la o singură repriză de promovare

Min 46, Măldărășanu în trimite pe Năstăsie să împrospăteze atacul sibian

Min 56, Bară FC Hermannstadt! Petrișor Petrescu nimerește stâlpul din dreapta lui Iancu, din lovitură liberă

Min 59 Oroian prinde stațiul porții de la marginea careului, Iancu reține

Min 61 Oroian faultat la 17 metri. Lovitură liberă periculoasă. Năstăsie trage tare pe direcția lui Iancu, acesta respinge în corner

FC Hermannstadt împinge tot mai mult jocul spre poarta stelistă

Min 74, Golgeterul Buhăcianu este introdus pe teren în locul lui Paraschiv

Sibienii nu au ambiții de a câștiga Liga 2, se mulțumesc să controleze jocul pentru o remiză

Min 81 Buhăcianu încheie un atac sibian cu o lovitură de cap mult peste poartă

Min 82 Greșeală Mihăescu, Buhăceanu interceptează și e faultat în careu. 11 metri! Execută Petrișor Petrescu, Iancu ghicește colțul și respinge. Rămâne 0-0

Min 90, Fluier final: 0-0. FC HERMANNSTADT PROMOVEAZĂ ÎN LIGA I.

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – Sota, Baba Alhassan (’82, Blejdea), Biceanu (’46, Năstăsie) – Oroian, Petrescu (cpt.) (’90, Antoche), Paraschiv (’74, Buhăcianu). Antrenor: Marius Măldărășanu

CSA Steaua: Iancu – Răsdan, Mihăescu, Bactăr, Ad. Ilie – Răducan (’70, Dragu), Enceanu (’54, Erhan), Bărbulescu, Băjenaru (cpt.) – Pacionel (’54, T. Marin), Huiban. Antrenor: Daniel Oprița

După meci, pe Stadionul Gaz Metan s-a declanșat fiesta:

Petrolul Ploiești și Hermannstadt au promovat direct în Liga I. U Cluj și Concordia Chiajna merg la baraj, unde vor întâlni Dinamo și respectiv Chindia. Concordia ajunge la baraj de pe poziția a cincea, ocupanta locului patru, CSA Steaua, neavând drept de promovare.

A fost un an extraordinar de greu. Trei luni și jumătate la Astra, la Liga 1, mi s-au părut foarte ușoare în comparație cu acest an extrem de greu. Toată această presiune… Nu este ușor să organizezi clubul după o retrogradare. Dani Coman a format staff-ul, acest grup extraordinar“, a declarat după meci Marius Măldărășanu, antrenorul sibienilor, pentru DigiSport.

Măldărășanu a lăsat să se înțeleagă că va continua activitatea la Sibiu și în sezonul viitor. „Stadionul nu este gata, nu știm unde vom juca. Sunt premise că vom juca prin august, septembrie. A apărut această insolvență, e o situație dificilă, nu e ușor să gestionezi un grup de calitate. Contractul se prelungește automat după promovare. Vreau să stau să mă liniștesc, mă duc la pescuit două zile, la crap. Aveam vreo 100 de fire de păr alb, acum am vreo 1.000 în plus”, a declarat Marius Măldărășanu.

CLASAMENT FINAL

sursa: FRF

Cum s-a încheiat ultima etapă din cadrul Ligii 2

Video: Orange Sport Romania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*