Propagandă pentru vaccinare! Daniela Cîmpean, îngrijorată că interesul sibienilor este în scădere, la fel ca încrederea în medici

Consiliul Județean va derula o campanie pentru a-i convinge pe sibieni să se vaccineze împotriva COVID-19, a anunțat președintele Daniela Cîmpean, în condițiile în care 24-30 aprilie a fost declarată Săptămâna Mondială a Imunizării.

„Oamenii nu stau foarte mult să se informeze şi să înţeleagă ce înseamnă vaccin. Dacă s-a transmis informaţia că nu este bun, că atacă, că dăunează, că nu este în regulă, au preluat această informaţie. Dacă nu ajungem la o imunizare prin vaccinare a unui număr important de sibieni, nu o să reuşim să trecem foarte curând peste această pandemie şi cred că oamenii ar trebui să primească informaţia curată şi să fie încurajaţi, să fie campanii, noi ne pregătim de la Consiliul Judeţean să facem o astfel de campanie prin care să-i încurajăm pe oameni să meargă să se vaccineze“, a spus Daniela Cîmpean.

„Nu se vor înghesui foarte mulţi“

Preşedintele CJ Sibiu susține că s-a vaccinat cu Pfizer, iar fiica sa cu AstraZeneca. „Personal, membrii familiei mele şi eu ne-am vaccinat şi cu AstraZeneca, fiica mea, şi cu Pfizer, pentru că aşa am fost programată pe platforma naţională. Duminică am făcut şi eu rapelul. Prin urmare, cred că trebuie să dăm cu toţii dovadă de spirit civic, să-i îndemnăm pe oameni să meargă să îşi facă această imunizare. Nu cred că dacă nu vom face acest lucru oamenii se vor vaccina foarte mulţi“, a precizat Daniela Cîmpean.

În judeţul Sibiu au fost administrate până în prezent peste 100.000 de doze de vaccin, potrivit datelor oficiale.

În opinia sa, după epuizarea listelor de aşteptare de pe platforma naţională, numărul celor care se vor vaccina va mai scădea dacă nu vor exista campanii de convingere a acestora. „Cei care au vrut să se vaccineze s-au înscris pe platforme, după ce aceste liste vor fi epuizate, cred că va fi o perioadă în care nu se vor înghesui foarte mulţi la vaccinare, doar dacă vom înţelege noi această importanţă şi vom reuşi să-i convingem să meargă să se vaccineze, vom putea putea vorbi de păstrarea ritmului în care acum se întâmplă vaccinarea, dacă nu, vom ajunge să scadă numărul“, a adăugat preşedintele CJ Sibiu, într-o conferință de presă, citată de Agerpres.

„Vin în ultimul moment“

O altă problemă care ar putea prelungi pandemia este neîncrederea populației în personalul medical. Daniela Cîmpean susține că oamenii se tem pe nedrept de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unii pacienţi mor acasă refuzând să se trateze în spital, în timp ce tot mai mulţi bolnavii infectaţi cu noul coronavirus ajung în stare foarte gravă, „pe ultima sută de metri“ la acest spital. Ea a precizat că populaţia ar trebui să aibă încredere în cadrele medicale din Spitalul Judeţean, unde sunt cele mai bine dotate secţii din judeţ, mai ales pentru pacienţii cu COVID-19. „La acest moment nu mai vorbim de cazuri uşoare, la Spitalul Judeţean nu se mai internează astfel de cazuri şi nici măcar medii. La acest moment, cei care vin la Spitalul Judeţean vin în ultimul moment pentru că nu mai au ce să facă, că sunt şi care nu mai ajung pentru că mor acasă. Aceasta este o presiune în plus pe cadrele medicale, pentru că trebuie să alegi o atenţie sporită unor astfel de situaţii. Dacă sunt situaţii care necesită tragerea la răspundere, cred că ar trebui să se analizeze prima dată situaţiile respective de către persoane specializate în acest domeniu, vinovaţii să fie traşi la răspundere, dar nu poate să planeze asupra tuturor cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Sibiu ideea că toţi sunt nişte măcelari, că spitalul este un abator“, a concluzionat Cîmpean.

DANIELA CÎMPEAN | președinte CJ Sibiu

„La acest moment există o situaţie care este profund dăunătoare sănătăţii oamenilor. Pot să constat că, spre deosebire de alte perioade, oamenii au o încredere scăzută în Spitalul Judeţean, în medici, care până în urmă cu o zi erau eroii salvatori şi acum sunt mari infractori şi sunt cercetaţi penal şi acest lucru nu face bine nimănui pentru că, pe lângă faptul că aceste cadre medicale au fost împovărate în toată această perioadă de pandemie, au fost în linia întâi foc continuu, când noi, majoritatea stăteam acasă, ei învăţau să lupte cu acest virus necunoscut pentru toată lumea. Oamenii aceştia nu au avut pauză, nu au avut concediu, nu au avut zi liberă, au fost foc continuu, acolo, în tranşee. Acum, singurul lucru care le lipseşte este ca să fie atacaţi, înjuraţi, blamaţi şi să meargă să dea declaraţii pe la Parchet.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*