PROSTITUȚIE într-un apartament din Sibiu! Proxeneții își găseau clienții pe internet

Doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi determinat trei tinere să se prostitueze, au fost arestaţi preventiv, iar pentru un al treilea a fost dispusă măsura controlului judiciar, în urma unei acţiuni a poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate şi a procurorilor D.I.I.C.O.T. din Cluj, potrivit unui comunicat transmis azi de Poliţia Română.

Conform sursei menţionate, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, cercetează trei bărbaţi, cu vârste de 44 de ani, 37 de ani şi 19 ani, din judeţul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

„În fapt, în cursul lunii octombrie a.c., bărbatul, de 44 de ani, ar fi racolat o minoră de 16 ani, din judeţul Cluj, prin intermediul unui site de socializare, ulterior deplasându-se împreună cu aceasta şi alţi doi bărbaţi în municipiul Sibiu, într-un apartament închiriat. În aceeaşi locaţie, cei în cauză ar fi adus alte 2 tinere, dintre care una de 19 ani, din judeţul Caraş-Severin şi una de 24 ani, din judeţul Constanţa, care ar fi fost recrutate în perioada 2016-2017, obligându-le pe toate trei să practice prostituţia în folosul lor”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, tinerele ar fi fost presate de cei în cauză să obţină sume cât mai mari de bani, fiind chiar împiedicate să doarmă, ameninţate şi lovite pentru a fi determinate în acest fel să maximizeze sumele de bani încasate din prostituţie.

Pentru racolarea clienţilor, bărbaţii ar fi postat anunţuri pentru cele trei tinere, pe site-uri de internet, prin care ofereau serviciile lor sexuale, la preţuri cuprinse între 100 – 500 de lei.

Astfel, în cursul lunii noiembrie, cei trei ar fi obţinut în urma practicării prostituţiei de către cele trei tinere aproximativ 5.000 de euro.

Potrivit comunicatului IGPR, la data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj au efectuat trei percheziţii şi au pus în aplicare şase mandate de aducere cu însoţitor, stopând astfel activitatea infracţională a celor trei bărbaţi.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în judeţul Constanţa şi în municipiul Sibiu, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, înscrisuri, un pistol şi sume de bani.

Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 24 noiembrie, Tribunalul Cluj-Secţia Penală a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de bărbaţii de 44, respectiv 37 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor trafic de minori şi trafic de persoane, faţă de tânărul de 19 ani fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Din cercetări a reieşit că, deşi a fost arestat preventiv, bărbatul de 37 ani şi-ar fi continuat activitatea infracţională, cu ajutorul unei persoane aflate în stare de libertate.

Astfel, de la sfârşitul lunii noiembrie până în prezent, tinerele de 19, respectiv 25 ani, ar fi fost determinate să continue să practice prostituţia, într-un apartament închiriat în regim hotelier, în municipiul Constanţa.

La data de 13 decembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Constanţa, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat două percheziţii în judeţul Constanţa, stopând din nou activitatea infracţională.

În prezent, se continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale. La activităţile efectuate în această cauză au participat şi poliţişti din cadrul structurii de combatere a criminalităţii organizate din Sibiu, luptători de la acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Sibiu, precum şi jandarmi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*